Pandurii și-au cumpărat bilete de avion pentru meciul cu Botoșaniul

Cei aproape 700 de kilometri pe care îi aveau de parcurs elevii lui Flavius Stoican până la Botoșani pentru partida de duminică seara i-a făcut pe aceștia să ia o hotărâre fără precedent pentru Liga I. Deși au cele mai mici salarii din tot campionatul, aceștia au decis să își suporte singuri cheltuielile cu transportul până în nordul Moldovei, preferând să își cumpere bilete de avion din propriul buzunar decât să ajungă rupți de oboseală după un drum atât de lung cu autocarul.

Biletele sunt doar pentru dus, pentru că la drumul de întoarcere nu se mai grăbește nimeni decât, eventual, pentru a petrece și la Târgu Jiu rămânerea în prima Ligă. Flavius Stoican a declarat că decizia jucătorilor săi reprezintă cea mai clară dovadă că Pandurii va face tot ce este posibil pentru a rămâne în Liga I după meciul de duminică seara.

”Avem o deplasare foarte lungă la Botoșani. Avem toate condițiile, plecăm cu două zile înainte de meci. Mai mult, am reușit împreună cu jucătorii să hotărâm să mergem cu avionul, chiar dacă costurile sunt din buzunarul nostru. Asta demonstrează cât de mult își doresc acești băieți să rămână în prima Ligă. Aveam totul de la club plătit, dar am considerat că e mai odihnitor cu avionul. E un plus pentru mine, o încredere pe care ei mi-o dau mie, eu le-o dau lor, că vom face totul pentru a câștiga acest meci. Cinste lor. Am avut șansa să am în echipă jucători de caracter. Am luat bilete doar pentru dus. Sper ca la întoarcere să fie sărbătoare în autocar și să facem 3 zile pe drum până ne întoarcem în autocar”, spune Stoican.

Partida de la Botoșani se va juca la ora 21.00, deși Pandurii ceruse reprogramarea ei la ora 18.00 pentru ca meciul dintre Voluntari și Chiajna să se dispute pe terenul celor de la Voluntari. Televiziunile care transmit competiția nu au acceptat însă modificarea respectivă și, ca urmare, meciul de care depinde soarta întregului club de la Târgu Jiu se va desfășura duminică seara, concomitent cu celelalte două partide, Voluntari – Chiajna și Gaz Metan – Poli Timișoara, la finalul celor 90 de minute de joc urmând să se știe cine rămâne în prima Ligă și cine retrogradează sau merge la meciul de baraj.

„Rămâne ora 21.00 și, cred eu, până la urmă, asta e realitatea. Dacă televiziunile ar trebui să ne trezească la 1 noaptea sau la 3 noaptea noi ar trebui să ne ridicăm din pat și să jucăm pentru că datorită televiziunilor ne ducem cu bani acasă. Sunt bani puțini, dar ăia care sunt, sunt datorită televiziunilor. Sigur au un avantaj pentru că nu joacă în deplasare. Nu e problema mea. Nu îmi pică bine, dar ce posibilitate am eu să schimb un meci? Joacă pe teren neutru, nu este treaba noastră. Noi mergem la Botoșani pentru un meci mare”, spune antrenorul Pandurilor.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: