Primele propuneri pentru buget. Cum vor târgujienii să fie cheltuiţi banii

Cetăţenii din Târgu Jiu au făcut propuneri de investiţii în cadrul dezbaterilor organizate de primărie pe proiectul de buget al anului 2018. Primarul Marcel Romanescu a anunţat că va ţine cont de sugestiile primite, propunând în acelaşi timp noi investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului.

Dezbaterile privind bugetul pe anul 2018 au avut loc la începutul lunii decembrie, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, cetăţenii fiind consultaţi în funcţie de zonele în care locuiesc, şedinţele având loc în mai multe zile. În cadrul acestor discuţii, târgujienii au avut posibilitatea să vină cu propuneri, ceea ce au şi făcut. „Sunt mai multe propuneri care sunt prinse în buget, unele dintre ele sunt legate de canalizările de pe Teilor şi de pe Olari, inclusiv canalizarea de pe Plopilor, acolo unde avem ceva probleme ca primărie. Şi pe înţelegerea pe care am avut-o cu cei de la Aparegio, preluăm noi introducerea canalizării şi amenajarea zonelor respective pentru că sunt chestiuni urgente. Cetăţenii au ridicat şi problema anvelopării blocurilor. Vom propune zece blocuri în programul de anul acesta”, a declarat Marcel Romanescu.

Investiţii noi

Primarul din Târgu Jiu va prezenta şi proiecte noi de investiţii. Unul dintre acestea face referire la amenajarea a cinci baze sportive cu teren sintetic, gard împrejmuitor şi nocturnă la cinci unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială nr.2, nr.7, nr.11, Liceul Teologic şi Liceul cu Program Sportiv (LPS). Aceste unităţi au baze sportive, dar bituminate.

O altă investiţie priveşte amenajarea unei parcări subterane în zona centrală a oraşului, în ideea de a creşte număr locurilor de parcare şi de a descongestiona traficul. „Săptămâna aceasta voi încerca să port o discuţie cu arhitecţii de la nivelul municipiului pentru a-i consulta referitor la înfiinţarea unei parcări subterane, pe două nivele, sub parcul din faţa spitalului şi Tribunalului. S-ar crea în jur de 300-350 de locuri de parcare. Anul acesta trebuie pregătit, studiul de fezabilitate, proiectarea. Investiţia este destul de mare, undeva la 4 milioane de euro. Ori găsim finanţare pe bani guvernamentali sau prin angajarea unui credit”, a mai spus primarul din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu a amintit şi de parcarea supraetajată, cu subsol şi 2-3 nivele, pe care vrea să o realizeze la Piaţa Centrală, lângă localul Anna Super 2000. Primăria va încerca să obţină finanţare de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea investiţiei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Bugetul, publicat pe site

Primarul a precizat că proiectul de buget pe anul 2018 va fi afişat pe site-ul primăriei cu 30 de zile înainte de supunerea la vot în Consiliul Local. În acea perioadă, cetăţenii vor putea face şi alte propuneri. Înainte de a fi afişat, edilul va consulta şi şefii direcţiilor subordonate. O astfel de consultare a avut loc marţi, 9 ianuarie, următoarea fiind programată pentru joia viitoare, la ora 14.00.

Vizualizări: 996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: