Primul caz de Covid la UPU Târgu Jiu

Este anchetă epidemiologică în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu. A fost confirmat primul caz de Covid 19 la un registrator medical. Femeia a fost internată în Secția de Boli Infecțioase și are simptome serioase. Cel puțin un alt angajat s-a izolat la domiciliu după confirmarea acestui caz.

Femeia lucrează ca registrator medical și a aflat că a fost infectată cu noul coronavirus după ce a început să se simtă rău și s-a testat. Are simptome, nu este într-o stare bună și a fost internată imediat în Secția de Boli Infecțioase a unității medicale.

Fiind registrator medical în Unitatea de Primiri Urgențe, femeia a intrat în contact, în ultimele luni, cu toți pacienții care s-au internat în spital. Ea înregistra internările, lua datele pacienților și ținea evidența bolnavilor.

Este primul caz de îmbolnăvire în UPU Târgu Jiu. Inspectorii de sănătate publică au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili unde s-a infectat femeia și cu câți colegi și pacienți a intrat în contact. Deși cei mai mulți dintre angajații din Unitatea de Primiri Urgențe au purtat măști de protecție, un salariat a decis să se izoleze la domiciliu pentru două săptămâni.

Până acum, județul Gorj a depășit 1.700 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Vizualizări: 4,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: