Generator de ozon, la spitalul din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență din municipiul Târgu Jiu a fost dotat cu un aparat ce ajută la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre un generator medical de ozon. Acesta a fost amplasat în Secția de Boli Infecțioase.

Aparatul a intrat în dotarea unității spitalicești miercuri, având ca scop tratarea pacienților infectați, dar care au o formă medie de boală, transmit reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

”Miercuri 9/9/2020 a fost livrat, conform contractului de comodat încheiat intre SRATI (Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva) și Asociația Societatea Științifico Romana de oxigen-ozono-terapie si Spitalul Județean de urgenta Târgu Jiu, un generator medical de ozon marca OZONOSAN PHOTONIK împreuna cu 50 de kituri complete pentru terapia cu ozon (borcan, set transfuzie și filtru de ozon).

Aparatul a fost amplasat în secția de Boli Infecțioase din locația A.I Cuza si este pus la dispozitia SJU Tg.-Jiu pentru o perioada de 3 luni, fiind utilizat in tratamentul pacienților infectați cu noul COVID 19, formele medii de boala. Ozonul medicinal acționează prin în captivarea agenților bacterieni, fungici sau virali, prin stimularea metabolismului precum si prin activarea sistemului imunitar.

Ozonul stimuleză livrarea de Oxigen către tesuturi prin cresterea flexibilitatii celulelor roșii si acumularea in acestea a unei cantitati mai mari de Oxigen. În ceea ce privește acțiunea antivirala a ozonului menționăm creșterea producției de interferon, crearea de preoxizi de ozon și multe alte beneficii care ajuta în combaterea infecției cu SARS COV-2”, se arată într-un comunicat emis de SJU Târgu Jiu.

Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: