Primul Festival de artă urbană la Târgu Jiu

Strad'Art  este primul Festival de artă urbană care are loc la Târgu Jiu. Evenimentul se va desfăşura în perioada 22 – 28 iulie şi își propune promovarea culturii stradale și a dialogului cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban, prin intermediul artei.

Mesajele artei stradale sunt "expuse" pe zidurile clădirilor istorice abandonate, în piețe și parcări, pe blocuri gri, urmărind prin acest manifest să atragă atenția asupra problemelor societății contemporane.

La acest prim festival de artă urbană va fi prezent Ortaku, un maestru în stencils şi paste-ups, care a participat la concursuri şi festivaluri de street art în multe ţări din Europa, și care îşi doreşte ca lucrările sale să vorbească singure despre cine e şi ce face.

Pisica Pătrată, unul dintre cei mai apreciați muraliști și ilustratori din România, dar și fondatorul Proiectul Muzeul Benzii Desenate, vine și el anul acesta la Strad'Art, Festivalul de artă urbană de la Târgu Jiu 2019.

Văzută ca artă sau ca vandalism, arta stradală a ajuns să fie întâlnită şi în România, dovada fiind chiar pe pereţii ce ne înconjoară în marile orașe. Desene, graffitti sau murale, toate sunt forme de artă stradală care inspiră oamenii şi care transformă un anumit loc dintr-unul obscur într-unul mai vesel şi mult mai colorat.

Strada este la prima vedere un loc anost, banal, pe care zilnic în frecventăm pentru a ne duce în diferite puncte ale oraşului  însă, la o privire mai atentă descoperim că a devenit, în secolul XXI, un spaţiu urban unde arta coboară din galeriile de artă pe ziduri, pe clădiri abandonate, oferind o pată de culoare  în universul de gri al marilor oraşe. Când treci grăbit spre locul de muncă brusc mesajul de pe zid îţi rămâne întipărit în minte sau te face să zâmbești.

Vizualizări: 1,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: