Primul investitor din Motru care beneficiază de scutiri fiscale. Ce fabrică deschide!

Un om de afaceri din localitatea Leurda, din apropierea municipiului Motru, va înfiinţa o fabrică de panificaţie, produse de patiserie şi cofetărie. Acesta va beneficia de scutire la plata impozitului pe clădire şi teren, timp de trei ani, fiind primul investitor care beneficiază de ajutorul de minimis acordat de primărie. Fabrica va fi pusă în funcţiune în acest an.

Investitorul mai deţine o fabrică similară la graniţa dintre localităţile Leurda şi Însurăţei. În 2017, afaceristul Vasile Sănătescu a depus la Primăria Motru documentele necesare pentru a beneficia de schema de minimis, extinzându-şi activitatea prin înfiinţarea unei noi fabrici la Motru. Lucrările de construcţie sunt deja avansate, spun autorităţile locale, urmând ca afacerea să fie pusă pe roate în cel mai scurt timp. Fabrica va funcţiona în zona fostei autobaze Motru, având deschidere la DN 67.

Pentru că investiţia depăşeşte 80.000 de euro, investitorul va beneficia, timp de trei ani, de scutire la plata impozitelor aferente clădirilor şi terenului pe care va desfăşura activitate. Acest ajutor poate fi accesat încă din 2016, însă până acum nu au existat solicitări. Primăria oferă facilităţi fiscale agenţilor economici  în funcţie de locurile de muncă nou create sau de nivelul investiţiilor.

„Este o investiţie nouă în oraş, o fabrică de panificaţie, patiserie şi cofetărie, o fabrică mai mare. A beneficiat de schema care se referă la volumul investiţiei. Noi am pus un nivel al investiţiei de minimum 80.000 de euro, dar în acest caz investiţia este mult mai mare. Este o construcţie mare, cu teren, utilităţi, cu tot. Construcţia este aproape gata. Lucrează la dotare şi îi va da drumul. Este prima investiţie care beneficiază de schema noastră. S-a dat tonul. Sunt convins că la finalul anului vom avea mai multe solicitări”, a explicat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Investitorii care vor să beneficieze de sprijin prin schemele de minimis vor trebui să depună solicitări la primărie până la finalul anului 2018, iar primăria va oferi facilităţile fiscale începând cu anul următor.

Vizualizări: 8,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: