Undă verde pentru modernizarea transportului public din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu ar putea obţine finanţare, de la Uniunea Europeană, pentru achiziţia a 15 noi mijloace de transport în comun. Proiectul este unul mai vechi, însă abia acum administraţia locală a reuşit să obţină avizul Ministerului Dezvoltării în vederea actualizării şi depunerii documentaţiei la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Proiectul prevede achiziţia de noi mijloace de transport în comun, dar şi reabilitarea sediului administrativ al Transloc, spălătoria, magaziile şi atelierele operatorului de transport în comun.

Primăria Târgu Jiu va trebui să actualizeze documentaţia astfel încât să o depună până în toamnă la ADR S-V Oltenia, în vederea obţinerii finanţării necesare. „Proiectele acestea au buget alocat municipiului Târgu Jiu. Noi trebuie să facem dovada că toate documentele pe care le depunem sunt conforme cu ceea ce ne cer ei. Aici nu discutăm de o competiţie între oraşe, sunt proiecte de sine stătătoare pe care municipalităţile le depun pentru a putea fi finanţate”, a spus Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Proiectul mai prevede reabilitarea staţiilor de redresare de pe strada Islaz şi zona Pieţei Centrale, care înregistrează un consum mare de energie. De asemenea, va fi realizată o nouă staţie de redresare în zona străzii Termocentralei. Valoarea investiţiilor este de 21 milioane de euro.

 Centru Infotrafic

Un alt proiect pentru care primăria ar putea obţine finanţare este cel care vizează înfiinţarea unui Centru Infotrafic. Este vorba de un dispecerat ce va fi realizat în fosta centrală termică din zona 9 Mai. „Dacă discutam acum câteva luni despre această finanţare, la ora actuală putem să spunem că ni s-a dat «verde» să reactualizăm documentaţia, să reactualizăm indicatorii, să facem toată această documentaţie conform ghidului de finanţare şi să putem discuta de depunerea în perioada următoare a întregii documentaţii reactualizate”, a explicat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Proiectul are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. El mai prevede şi modernizarea a peste 25 de intersecţii, dar şi realizarea de semafoare în bucle inductive. În cadrul acestuia sunt prinse camere de luat vederi care să monitorizeze traficul în special în intersecţiile principale ale municipiului.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: