Primul joc şcoală al pandurilor nu a fost edificator

Pandurii a jucat aseară primul joc şcoală după revenirea din vacanţă. Sorin Cârţu a a avut ocazia să-i vadă la lucru pe toţi jucătorii aflaţi în probe sau în perioada de evaluare, în cazul celor care au confirmat deja. Marco Basara, Rogerio Abreu şi jucătorii care au fost împrumutaţi, precum şi juniorii au fost urmăriţi de tehnician, dar jocul de ieri nu a fost unul edificator. Urmează ca sâmbătă să mai fie programat un meci şcoală iar marţi lotul să fie testat în primul amical al verii, cel cu Internaţional Piteşti.

Cârţu a împărţit echipa în trei, având la dispoziţie suficienţi jucători pentru a putea vedea la lucru trei formaţii diferite. Toţi cei trei portari au fost trimişi pe teren, în acest compartiment situaţia fiind foarte clară, Mingore, Stanca şi Livşit fiind deja toţi trei pe lista pentru Austria.

Jocul de ieri a arătat că şi compartimentul defensiv este destul de bine conturat, deşi unul dintre fundaşii cu care se spera semnarea unui contract a părăsit echipa. Balint a ales să îşi caute altă echipă după ce a avut unele probleme de acomodare la lotul de la Târgu Jiu, acum fiind căutat un alt fundaş dreapta. Tot în defensivă va juca şi Nenad Kutlacic care a revenit de la Vâlcea, la mijloc Cârţuavându-i în vizor în continuare pe Dedu şi Nalaţi pe care i-a urmărit şi la jocul şcoală.

Ieri şi unul dinjtre mijlocaşii pe care Cârţu spera să se bazeze sezonul viitor a părăsit echipa, Ionuţ Stancu fiind rechemat la Rapid de Viorel Hizo. La mijlocul terenului tehnicianul are soluţii suficiente pe lângă cei reveniţi de la Vâlcea şi Bistriţa aflându-se în lot şi o serie de juniori care au fost promovaţi la echipa mare. În ceea ce-i priveşte Cârţu mai are de lucru, situaţia nefiind clară în privinţa celor care merg în cantonament. „Avem în observaţie cinci-şase jucători asupra cărora trebuie să ne decidem. O să-i vedem şi în cantonament şi apoi hotărâm care mai rămân. Suntem decişi în privinţa lui Stromajer în atac şi mai e şi acest jucător de atac din Brazilia cu CV destul de bun. Când a fost promovat, se anunţa un mare talent şi multă lume l-a aşteptat cu mult entuziasm. Negocierile au demarat de mai mult timp, preşedintele a stat în discuţii cu impresarii  iar jucătorii sunt la pregătire, dar o să-i vedem şi în cantonament. După perioada de pregătire, putem trage concluzii” a explicat Sorin Cârţu care nu a definitivat încă lista cu jucătorii care merg în cantonament. Deşi la jocul şcoală de ieri au înscris şi Arrieta şi Tilincă, tehnicianul se plânge încă de atac unde crede că mai e nevoie de jucători: „Trebuie schimbat ceva în atac. Dacă facem mişcările pe care le dorim la jucători putem pune acelaşi obiectiv şi poate ceva mai bun. Important este să realizăm ce ne-am propus dar pentru asta trebuie concurenţă în compartimentul de atac. Vreo doi-trei atacanţi mai trebuie să aducem şi posibil ca pe alţii să îi punem pe liber.” Cârţu a explicat că e posibil ca din lotul actual să mai plece unii jucători care vor dezamăgi la testele ce vor mai fi susţinute în aceste zile: „Unii rămân dar alţii pot pleca, aşa se face un proiect, aduci mai mulţi jucători, pe unii îi elimini după ce îi evaluezi, le dai meciuri amicale şi îi şi schimbi dacă nu confirmă. Campaniile de achiziţii se fac şi cu pierderi, dar trebuie să ai şi câştiguri. Am avut câştiguri, dar şi pierderi cu unii jucători cu care am gândit ceva, dar dacă nu ne-au satisfăcut îşi văd de drumul lor.”

Cârţu să arptat ieri destul de mulţumit de ceea ce a văzut pe teren chiar dacă nu s-a edificat complet asupra lotului, tehnicianul urmărind desfăşurarea jocului din tribună şi lăsând secunzii să dea indicaţii celor trei echipe. Din lotul actual au lipsit ieri doar trei jucători, Rusu şi Tremonti pregătindu-se separat iar Ghindeanu nefiind încă în programul echipei după operaţia de luna trecută.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: