Violențele din ,,fotbalul mare’’ s-au mutat o zi la Târgu Jiu

Jandarmeria din Târgu Jiu a reţinut, sâmbătă, aproximativ 300 de fani timişoreni, după incidentele pe care aceştia le-au provocat în timpul finalei Cupei României, dintre CFR Cluj şi FC Timişoara. Suporterii timişoreni care au fost evacuaţi cu forţa din tribunele stadionului Municipal au fost îndreptaţi pe stadionul sintetic din spatele arenei, şi acolo forţele de ordine au reţinut aproape 300 dintre aceştia.

Fanii au fost duşi la dubele Jandarmeriei, apoi au fost conduşi către secţiile de poliţie unde vor fi amprentaţi şi identificaţi, urmând ca în urma analizei probelor video să fie luate măsuri împotriva lor. Pe de altă parte, jadarmul care a fost lovit în momentul în care fanii timişoreni au fost evacuaţi a fost transportat la spital cu o mască de oxigen pe faţă şi cu gâtul imobilizat, pentru că a fost lovit destul de puternic.

Mai mulţi suporteri ai echipei FC Timişoara au trecut de cordonul de jandarmi care îi păzea, profitând şi de faptul că nu mai exista gard de protecţie în sectorul lor, şi au intrat în teren în timpul unei faze de atac a bănăţenilor, în minutul 86. Aproximativ 15 suporteri ai timişorenilor au intrat pe teren şi s-au îndreptat spre jucătorii celor două formaţii aflaţi în careul celor de la CFR Cluj, timp în care FC Timişoara a reuşit să marcheze, dar golul nu a fost validat. Unul dintre suporteri a furat mingea, în timp ce un altul a fost oprit cu greu exact înainte să ajungă la banca tehnică a timişorenilor.

Apoi, s-a pornit un conflict general între fanii bănăţeni şi jandarmi, iar suporterii au început să rupă scaune şi să le arunce spre forţele de ordine, dar au aprins şi maulte torţe şi fumigene. În timpul încăierării, un jandarm a fost lovit puternic şi a căzut pe pista de atletism, dar s-a ridicat destul de repede. De asemenea şi mai mulţi suporteri au fost răniţi. Într-un final, jandarmii au intervenit în forţă şi au evacuat mare parte a galeriei bănăţene, în sectorul lor mai rămânând doar aproximativ 200 de fani.

Meciul s-a reluat după aproximativ 5 minute la scorul de 3-0 pentru clujeni. Formaţia antrenată de Antonio Conceicao, CFR Cluj, a reuşit, sâmbătă, să câştige pentru a doua oară consecutiv Cupa României, după ce în finală a învins o altă echipă din provincie, FC Timişoara, scor 3-0.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: