Pandurii au revenit din Turcia cu un lot îmbunătăţit

Pregătirea de iarnă a echipei Pandurii se apropie de final, din această săptămână intrând pe ultima sută de metri. După două stagii de pregătire în Turcia şi unsprezece meciuri amicale, Pandurii mai au de susţinut doar două jocuri de verificare înaintea debutului în retur. Acestea sunt programate la sfârşitul acestei săptămâni la Târgu Jiu, secretarul general Daniel Băloi precizând că adversarii vor fi Minerul Lupeni şi CSM Vâlcea. Jucătorii au revenit aseară în România şi vor avea parte doar de două zile libere după are, de miercuri, vor reveni la antrenamente.

Pandurii Târgu Jiu a încheiat ieri şi cel de-al doilea stagiu de pregătire din Turcia, echipa revenind aseară în ţară cu un avion charter direct din Antalya. După aproximativ o lună de antrenamente în Antalya, la Lara, şi unsprezece meciuri amicale disputate, fotbaliştii de la Pandurii aşteaptă acum debutul în meciurile oficiale. Un motiv de mulţumire pentru antrenorul echipei gorjene ar putea fi faptul că nu are după aceste stagii nici un jucător accidentat. Lotul a fost de asemenea îmbunătăţit prin perfectarea a încă patru achiziţii, singurul post pe care se mai caută un jucător fiind cel de portar.

Au mai venit patru jucători

Lotul care a plecat în primul stagiu a mai suferit unele modificări, dintre jucătorii care s-au antrenat cu Pandurii renunţându-se la Daniel Orac care a fost pus  pe lista de transfer. Antrenorul Sorin Cârţu nu a fost mulţumit de modul cum acestadar şi alţi componenţi a lotului s-au pregătit, înaintând conducerii un raport în care se prezenta activitatea fiecărui jucător şi absenţele de la pregătire. Tot în prima parte a pregătirii au mai fost testaţi doi jucători sârbi, un portar care nu a răspuns cerinţelor şi un fundaş central, Novak Martinovic, care a fost dejacooptat în lot şi în cel de-al doilea stagiu, el urmând să semneze la revenirea în ţară contractul cu Pandurii. Dacă în primul stagiu a avut la pregătire şi trei dintre juniorii de perspectivă ai clubului, Pleaşcă, Rada şi Mohora, Sorin Cârţu a ales doa unul dintre cei trei pentru a merge şi în cel de-al doilea stagiu, împreună cu Avrămescu, cared minor fiind nu s-a putut deplasa cu echipa în prima parte a pregătirii. În cel de-al doilea stagiu numărul jucătorilor veniţi la Pandurii a crescut, fiind cooptaţi în lot încă patru fotbalişti, Ionuţ Luţu, Novak Martinocvic, Dănuţ Sabou şi Florin Hidişan. Luţu a venit liber de contract de la Zhetisu din Azerbaidjan, Martinovic este tot liber de contract şi vine de la OFK Beogred, Sabou a fost luat de la Gloria Bistriţa în schimbul lui Adrian Nalaţi, solicitat înapoi de Ovidiu Sabău iar Florin Hidişan a venit de la UTA după ce i-a expirat luna trecută contractul cu gruparea arădeană.

Au renunţat la portarul italian Chiaverini

Portarul italian Alexio Chiaverini care s-a aflat în probe la Pandurii în cel de-al doilea stagiu din Antalya nu a fost păstrat în lot. După ce s-a antrenat cu echipa o săptămână şi a fost testat în meciurile amicale, portarul italian a părăsit vineri cantonamentul după ce antrenorul cu portarii, Silviu Lung, a decis că nu va conta pe el în retur. Pandurii urmează să caute un alt portar, preşedintele Marin Condescu precizând că mai există şi alte soluţii: „Italianul Chiaverini nu rămâne la Pandurii iar pentru cel de-al treilea portar avem mai multe soluţii. Una dintre ele este să-l cooptăm pe Mulţescu până în vară.” Cel de-al doilea jucător care s-a aflat în probe, fundaşul sârb Novak Martinovic, urmează să semneze la revenirea în ţară cu Pandurii, antrenorul Sorin Cârţu fiind mulţumit de randamentul său din jocurile amicale. „Sorin Cârţu e mulţumit de Martinovic şi el va fi transferat la Pandurii pentru că aveam nevoie de fundaşi centrali. El poate fi transferat fiind liber de contract” a precizat preşedintele Marin Condescu.

Ceilalţi doi jucători ajunşi în ultimele zile în cantonamentul echipei Pandurii, Dănuţ Sabou de la Gloria Bistriţa şi Florin Hidişan de la UTA, urmează să semneze şi ei contracte pentru trei ani şi jumătate cu Pandurii Târgu Jiu la revenirea în ţară. Cu Hidişan lucrurile sunt deja perfectate din cantonament, în cazul lui Sabou însă negocierile intrând în impas înainte de plecarea din Antalya. Cei doi jucători au revenit cu echipa în România, la fel ca şi Ionuţ Luţu care urmează să semneze şi el cu Pandurii în timp ce Novak Martinovic a plecat la Belgrad împreună cu impresarul său pentru a rezolva problema vizei.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: