Azi începe isteria biletelor pentru MAREA FINALĂ

Meciul din finala Cupei României dintre CFR Cluj şi Poli Timişoara, programat sâmbătă seara la Târgu Jiu, este acum principala atracţie sportivă a finalului de sezon. Atenţia întregii lumi fotbalistice va fi atrasă de acest eveniment la care vor fi prezenţi peste 4000 de suporteri ai celor două finaliste, dar şi gorjenii care vor avea privilegiul de a intra în posesia unul bilet. Acestea vor fi puse în vânzare azi la Târgu Jiu, după ora 10.00, la casele de bilete da la intrarea în Stadionul Municipal. 
Târgu Jiul este al patrulea oraş din România care are privilegiul de a organiza o finală de cupa României, competiţie organizată mulţi ani numai la Bucureşti. De patru ani însă s-a luat decizia organizării acestei competiţii şi în alte localităţi din ţară care au echipă de fotbal în prima ligă. Astfel s-a ajuns ca anul acesta, când finala se dispută între două echipe de provincie, să fie ales oraşul care era mai aproape de acestea şi al cărui stadion îndeplinea condiţiile necesare organizării unei astfel de competiţii. 

Prefectul a convocat şedinţă specială 

Pentru a se asigura că meciul va beneficia de o bună organizare, prefectul judeţului Gorj, Ion Florescu, a convocat ieri la Prefectură forţele de ordine care sunt implicate în buna desfăşurare a evenimentului şi organizatorii locali ai competiţiei pentru discuţii referitoare la organizare. Au fost prezenţi de asemenea reprezentanţi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, Autorităţii de Sănătate Publică Gorj şi Poliţiei Transporturi Feroviare, prefectul solicitând să se intensifice controalele, vizând în special hotelurile şi restaurantele din municipiu şi de pe traseul pe care se vor deplasa suporterii celor două echipe de fotbal. “Având în vedere importanţa evenimentului, numărul de vizitatori ce se vor afla la sfârşitul acestei săptămâni la Târgu Jiu, va fi foarte mare, aşadar trebuie să beneficieze de servicii de bună calitate” a precizat prefectul Ion Florescu.

Vor veni peste 4000 de oameni în oraş

Colonelul Vasile Tâlvescu a precizat că partida este considerată a fi foarte importantă de aceea s-au luat măsuri pentru a nu avea incidente pe terenul de joc, mai ales în afara terenului de joc, la acest joc fiind anunţată prezenţa fanilor celor două echipe de la Cluj şi Timişoara în număr destul de mare: „Pentru galeria Timişoarei s-au distribuit 1921 de bilete iar pentru galeria celor de la CFR s-au distribuit 1844 de bilete ceea ce înseamnă că plătitori din afara oraşului sunt la această competiţie aproximativ 4000 de oameni.” Şeful jandarmilor gorjeni a estimat că pentru cei 4000 de oameni care vizitează oraşul Târgu Jiu la această competiţie este nevoie de măsuri speciale de ordine, în sensul că nu trebuie să se întâlnească suporterii între ei. „Traseul cel mai la îndemână spre Târgu Jiu e Valea Jiului. De aceea noi am decis ca începând de la podul de la Turcineşti să aibă loc o preselecţie. Organizatorii s-au gândit la două trasee pentru cei de la Cluj şi la unul pentru cei de la Timişoara. Astfel, galeria celor de la Timişoara va veni până la baraj de unde va merge pe Bicaz până la Insuliţa de pe Jiu unde se vor parca mijloacele de transport. Intrarea se va face pe terenul sintetic şi apoi la Peluza Nord. Pentru Cluj există posibilitatea de a fi direcţionaţi pe traseul Podul Turcineşti pe la Artego, Narciselor, Ana Ipătescu, Lido şi Kaufland urmând să fie garate mijloacele de transport în zona Litovoi iar de acolo se va ajunge în parcul Central de unde se va intra în Stadion prin Poarta de la SRI, Poarta 3 de acces unde vor ocupa Peluza sud şi Tribuna A şi B. Mai sunt şi alte variante pentru cei de la Cluj dar opinăm pentru prima varianta, a doua să vină tot pe centură pentru a nu fragmenta traficul având în vedere că ar fi trebuit să traverseze calea ferată.” 

Parcări improvizate în oraş şi pe Insulă 

Organizatorii au o mare problemă cu cele două galerii care nu au voie să se îmtâlnească pentru a nu apărea incidente, în acest sens fiind căutate soluţii de parcare pentru autocare. „În zona stadionului de fotbal, parcarea care era folosită pentru parcarea mijloacelor de transport nu mai poate fi folosită pentru că acolo se va afla un cort al presei unde se organizează conferinţele şi interviurile, acolo urmând să fie parcate, lângă terenul sintetic, maşinile celor din presa centrală. 
În zona ştrandului va fi un cort VIP unde se vor strânge oficialii pentru a fi direcţionaţiă către loje. În zona respectivă vor fi organizate şi jocuri de lumini şi artificii programate de cei de la FRF. Parcările de acolo vor fi folosite acolo de VIP şi Oaspeţi. Accesul în zona stadionului nu va fi permisă fiind restricţi de circulaţie pentru autoturismele din localitate” a explicat Tâlvescu precizând că afluirea spectatorilor se va face pe la toate porţile la acest meci, mai puţin poarta de la Hotel Sport, porţile laterale de acolo fiind folosite pentru oaspeţi şi VIP. 
În stadion măsurile de ordine vor fi asigurate de către Poliţia Comunitară iar jandarmii vor avea competenţă doar în afara stadionului urmând ca Poliţia să asigure buna desfăşurare a traficului către stadion pentru a nu fi nici un eveniment.


Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: