Primul transplat hepatic la un copil

Primul transplant hepatic la un copil a fost efectuat, în cursul zilei de astăzi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

 

Pacientul este un băieţel de 11 ani, cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

„În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru. Aducem mulţumiri deosebite Ministerului Sănătăţii şi în special domnului profesor universitar doctor Alexandru Rafila şi Agenţiei Naţionale de Transplant, domnului director executiv doctor Guenadiy Vatachki şi domnului doctor Victor Zota, care au făcut toate eforturile şi demersurile legale pentru ca această intervenţie să se desfăşoare în cadrul clinicii noastre”,  au transmis reprezentanţii spitalului, potrivit Agerpres.

Echipa de medici anestezişti a fost formată din doctor Ruxandra Fota din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi din medicii Florin Rusu şi Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: