Operație în premieră făcută la Târgu Jiu

Primul pacient cu probleme la coloană a fost operat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, de o echipă de medici formată din Dr. Dragoș Coldușu, neurochirurg și Dr. Bogdan Niculescu, ortoped, dar și medici anesteziști, alaturi de asistenți medicali din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Operația a fost făcută pe 1 februarie 2023. “Legat de caz, pacienta era chinuită de mult timp de o hernie de disc lombară asociată cu o formațiune tumorală benigna crescută din faceta internă a articulației stangă la nivelul L3/4 ce nu dădeau voie nervilor să funcționeze

Durerile avansaseră și erau însoțite de amorteli și parestezii iar în ultimul timp începuse să acuze și o slăbiciune musculară in membrul inferior drept.

După ce am încercat toate metodele de a scăpa pacienta de operație, neavând rezultate atât de satisfăcătoare, am hotarat că ultima soluție este operatia, care a decurs cum mi-am dorit, fără incidente, structurile nervoase au fost eliberate”", a transmis Dr. Dragoș Coldușu, neurochirurg la SJU Târgu Jiu.

Fiind o operație minim invaziva făcuta sub microscop operator, lezarea structurilor musculare si osoase a fost minimă astfel încât pacienta s-a putut ridica din pat în prima zi post operatorie și a povestit că durerile și amortela au dispărut și că își simte piciorul liber din nou.

“Am urmărit-o încă o zi până pe 3 februarie, apoi neavând acuze, a dorit să meargă acasă, asa că vineri a doua zi după operatie i-am făcut externarea.

Acum am reusit să deschid acest drum, dar scopul este sa dezvolt ce am inceput, și fiindcă acum spitalul dispune de instrumentar și aparatură de top, practic aceleasi cu care am lucrat in Germania, dorința mea e de a mări acest compartiment de neurochirurgie și împreună cu alți colegi să putem asigura gărzi și operatii de urgență precum si monitorizarea pacienților neurochirurgicali de către un medic neurochirurg 24h/24h

Singur intr-un compartiment de neurochirurgie nu este ușor, dar fac tot ce pot pentru a ajuta.

Trebuie înțeleasă necesitatea și importanța existenței unei astfel de specialități în Tg Jiu, nu numai din punct de vedere operativ, cât și din punct de vedere consiliar și al consulturilor interdisciplinare, având în vedere ca alte clinici neurochirurgicale sunt la distanțe considerabile de oraș. Multumesc tuturor pentru susținerea acestui proiect”, a mai transmis medicul.

Vizualizări: 3,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: