Problema cu apa la Rânca, rezolvată

Problema alimentării cu apă la Rânca în plină iarnă a fost rezolvată la sfârșitul săptămânii trecute, după ce președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, s-a implicat în chestiunea respectivă. Apele Române și-au dat vineri acceptul pentru desigilarea vanei unui izvor administrat de Primăria Novaci, la doi ani după închiderea acestuia și asta doar după ce șeful CJ Gorj a întrebat cum poate fi rezolvată problema alimentării cu apă în stațiune.
Zeci de cabane au rămas în perioada sărbătorilor de iarnă „pe sec”, iar proprietarii unor pensiuni și hoteluri au trebuit să își trimită clienții acasă sau să le anuleze rezervările doar pentru că nu le puteau oferi condiții optime de cazare. Mai mult, asociația care le reprezintă interesele a anunțat prin avocatul Dan Voinea că pregătește o plângere penală, în speranța că organele de anchetă vor lămuri dacă lipsa apei a fost accidentală sau un gest premeditat. Cele care aveau apă erau alimentate din bazinele administrate de Primăria Baia de Fier, și acestea parțial funcționale, deși investiția a fost realizată cu fonduri europene, dar nerecepționată deocamdată.
Problema apei s-a rezolvat vineri seara, când cabanierii care rămăseseră fără turiști au putut să confirme că presiunea apei este una normală. Probabil că aceștia nu și-ar fi pierdut clienții dacă desigilarea vanei s-ar fi făcut înainte de sărbătorile de iarnă. Acum toată lumea are apă, dar turiștii care și-au anulat rezervările vor chibzui cel puțin de două ori înainte să ia decizia dacă mai trec prin Rânca sau nu. Tot scandalul s-a produs în contextul în care turismul este prezentat de autorități ca o alternativă viabilă la problemele din minerit și energie, domenii care încă domină viața economică a Gorjului.

Vizualizări: 436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: