Agenții economici din Motru nu vor să facă noi angajări. Ce pierd!

Oportunitatea oferită de autoritățile locale din Motru agenților economici din localitate pentru a plăti taxe și impozite mai mici în 2017 nu a avut niciun efect. Administrația locală putea oferi facilități fiscale celor care făceau noi angajări, însă până la finele anului trecut niciun agent economic nu a solicitat acest lucru.

Consilierii locali din Motru au avizat spre finalul anului trecut un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Gigel Jianu, prin care agenților economici li s-a oferit posibilitatea să beneficieze de reducere a taxelor și impozitelor locale, în funcție de numărul de noi angajări pe care vroiau să le facă în 2017. Reducerile porneau de la 10% pentru crearea a 1-2 noi locuri de muncă și puteau ajunge până scutirea la plata impozitului pe clădiri și terenuri pentru angajarea a peste 100 salariați.
Autoritățile locale din municipiul Motru și-au propus ca prin acordarea acestor facilități fiscale pentru societățile mici și mijlocii din localitate să le stimuleze cât să facă noi angajări. Numai că această facilitate oferită de autorități nu a stârnit interesul agenților economici. Solicitările fundamentate pentru obținerea facilităților trebuiau depuse până la finalul anului trecut pentru anul 2017 și nicio solicitare nu a fost depusă la primărie. Acum, cei care vor dori totuși să beneficieze de facilitatea fiscală vor putea să o și obțină doar pentru 2018. Chiar dacă măsura nu a avut efect la prima tentativă de promovare, autoritățile nu s-au arătat descurajate. "Într-o perioadă în care nu avem dezvoltare economică, în care tendința este de scădere a indicatorilor economici, fiecare societate, fiecare patron, face eforturi să-și conserve actualele locuri de muncă și mai puțin să se dezvolte. Dar, sunt convins că în anul următor după cum sunt semnalele, cei care vor să înființeze și lucrează la acest lucru vor beneficia de aceste scheme de minimis", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Autoritățile locale estimau că și veniturile la bugetul local vor crește o dată cu aplicarea acestor facilități fiscale prin creșterea numărului de angajați la nivel de localitate.

Vizualizări: 822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: