Problema dezechilibrelor salariale, negată de un director

Dezechilibrele salariale din Complexul Energetic Oltenia nu sunt atât de mari pe cât se vehiculează. Tot anul s-a vorbit despre faptul că un sudor de la Roşiuţa nu are acelaşi salariu ca unul de la Rovinari, deşi face aceeaşi muncă. Situaţia este similară pentru toate meseriile, pentru că salariaţii proveniţi din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia aveau un contract colectiv de muncă diferit de cei proveniţi din fostele complexuri energetice Turceni, Rovinari, Craiova. Deşi societăţile au fuzionat în 2012, abia acum există intenţia uniformizării salariilor.

Directorul Direcţiei Miniere, Gheorghe Dobriţanu, susţine că diferenţele nu sunt chiar atât de mari, doar că unii au anumite sporuri, alţii au alte sporuri. „După ce sporurile vor fi băgate în salarii, o să vedeţi că salariile se vor apropia între ele şi nu vor mai fi diferenţele despre care se comentează acum”, a spus Dobriţanu, explicând că unii au spor de carieră – cei veniţi din SNLO, alţii spor de periculozitate – cei din complexurile energetice.

Directorul Direcţiei Miniere a spus că vor mai fi mici diferenţe şi după uniformizare. „Nu se puteau egaliza salariile dintr-un foc”, a explicat acesta. (A.A.)

Vizualizări: 3,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: