Antonie, în Directoratul CEO și după condamnare

Daniel Antonie a rămas în Directoratul Complexului Energetic Oltenia și după ce a fost condamnat în primă instanță pentru abuz în serviciu. Acesta a fost selectat în baza ordonanței 109 privind guvernanța corporativă, având un contract de mandat care i-a permis să rămână în fruntea companiei și după trimiterea în judecată. Se pare că nici condamnarea, care nu este definitivă, nu este suficientă pentru suspendarea din funcție.

Daniel Antonie a fost condamnat pe 14 noiembrie 2017 la Tribunalul Gorj într-un dosar de abuz în serviciu. Sentința este de trei ani de închisoare cu suspendare, Antonie primind și interdicția de a ocupa funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii. Antonie a făcut însă recurs, astfel că interdicția va deveni imperativă abia atunci când și dacă hotărârea va rămâne definitivă în această formă.

Antonie a fost acuzat alături de fostul președinte al Directoratului, Laurențiu Ciobotărică, și fosta șefă a Direcției Juridice, Dorina Jianu, că au aprobat acordarea de plăți compensatorii către Aurel Medințu, pentru ca acesta să plece din Directorat. Procurorul și judecătorul au considerat că decizia nu era de competența lor, ci a Comitetului de Nominalizare și Remunerare din cadrul companiei. Suma consta în șase salarii ale lui Medințu, adică 128.100 de lei.

Potrivit unor surse, supraveghetorii din CE Oltenia au luat în discuție situația lui Daniel Antonie după condamnarea în primă instanță, dar nu s-a luat o decizie cu privire la acesta. Antonie a fost selectat pe OUG 109 în februarie 2015, pentru un mandat de patru ani.

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de 128.100 de lei – suma primită de Medințu plus 29.591 lei reprezentând contribuții la buget achitate de companie în contul acestei sume. Pentru recuperarea acestor bani, Antonie are mai multe bunuri sub sechestru: un autoturism marca Audi A6, un teren intravilan în comuna Ionești și o casă de locuit, un teren forestier în Tismana.

DIRECTORAT

În prezent toți membrii Directoratului CE Oltenia au fost selectați pe ordonanța 109. Joi au fost validați în Consiliul de Supraveghere Constantin Bălășoiu și Dan Vasile, pentru o perioadă de patru ani. Ceilalți membri ai Directoratului sunt Sorin Boza – președinte, Daniel Antonie și Ovidiu Bălăcescu.

Vizualizări: 3,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: