Problemă rezolvată. Absolvenții de la „Spiru” nu mai plătesc nimic pentru fișa de lichidare

A fost rezolvată problema semnalată de câțiva absolvenți ai Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu. Aceștia s-au plâns că au fost puși să plătească niște obiecte de mobilier distruse de-a lungul celor patru ani de liceu. Fără acești bani, nu li se elibera fișa de lichidare de la școală. Intrigat de situație, edilul Marcel Romanescu a anunțat că va face verificări la liceu, dar a dat asigurări că absolvenții nu vor mai plăti niciun leu pentru asta.

Scandalul a izbucnit după ce o fostă elevă a liceului s-a plâns pe Facebook că i s-au cerut bani pentru îmbunătățirea condițiilor în școală. Mai exact, ar fi vorba, susțin reprezentanții școlii, de 15 lei care au fost solicitați de la toți elevii din acea clasă pentru că au fost distruse patru scaune și, cum nimeni nu a recunoscut fapta, toți elevii au fost găsiți buni de plată.

La aflarea acestei situații, edilul a anunțat că va face verificări la școală și a revenit cu o primă concluzie. „Elevii Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu pot sta liniștiți: problema legată de sumele de bani solicitate de unitatea de învățământ s-a rezolvat. În urma discuțiilor purtate cu cei din conducerea colegiului, am stabilit că toți elevii își pot ridica actele necesare, fără să plătească. Vineri dimineață, voi fi acolo pentru a discuta unele aspecte cu doamna director și pentru a observa stadiul lucrărilor de renovare a clădirii școlii”, a precizat primarul Marcel Romanescu.

Renovarea clădirii a început în urmă cu câteva luni. Școala urmează să-și schimbe înfățișarea după ce o parte din acoperiș va fi schimbat. La fel și întreaga fațadă și interiorul. Din cauza infiltrațiilor, elevii au fost șocați să observe pe holurile școlii ciuperci care au răsărit lângă perete. Fotografia apărută pe o rețea de socializare a devenit rapid virală. „Uitați, au crescut și ciuperci în clasă”, a fost postarea unui elev.

Vizualizări: 1,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: