Procesul dintre Pandurii şi acţionari, prima amânare

Primul termen din dosarul în care clubul Pandurii le cere acţionarilor săi să fie obligaţi de instanţă să îşi achite contribuţiile financiare la care s-au angajat a adus şi prima amânare din acest proces. Instanţa a stabilit un termen de două săptămâni pentru ca administratorul judiciar al clubului să menţioneze dacă susţine sau nu demersul respectiv.

La acest termen, doi dintre acţionarii de la Pandurii nu au fost reprezentaţi în instanţă. Consiliul Judeţean şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia au depus opinii în scris despre obiectul dosarului, lucru pe care l-au făcut, de altfel, şi ceilalţi asociaţi, respectiv Consiliul Local Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia şi Artego SA. Aceştia au considerat tardivă acţiunea, dar acest lucru îl va decide instanţa.

Clubul cere judecătorilor să ia act de obligaţiile fiscale pe care şi le-au asumat acţionarii de la Pandurii şi să constate că neplata acestora a dus la situaţia financiară din prezent. Milioane de euro ar trebui plătite de cei cinci membri asociaţi de la Pandurii, banii reprezentând cotizaţiile la care s-au angajat fiecare în ultimii ani că le vor susţine din bugetele proprii pentru bunul mers al echipei de fotbal. Angajamente de acest gen au fost făcute şi în perioada în care echipa juca în grupele Europa League, dar şi după aceea, în ultimii ani asociaţii renunţând însă îşi mai onoreze contribuţiile ceea ce a dus Pandurii în insolvenţă.

Vizualizări: 762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: