Procurorii anunță mandat de arestare, dar inculpatul este liber

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a remis un comunicat legat de cazul violent petrecut în dimineața zilei de 23 septembrie 2023, procurorii dispunând arestarea preventivă pentru inculpatul M.I.R., pentru tentativă de omor. Mandatul este emis în lipsă pentru că inculpatul este tot de negăsit. 

Evenimentul a avut loc în interiorul unui club situat pe Bulevardul C-tin Brâncuși din municipiul Târgu Jiu. Potrivit comunicatului, în jurul orelor 02:00 dimineața, M.I.R. și victima T.M. s-au implicat într-un conflict spontan. Consumul de alcool pare să fi alimentat disputa, iar cei doi s-au îmbrâncit reciproc în interiorul localului.

”Inculpatul  M.I.R  a fugit imediat de la faţa locului. Propunerea de arestare preventivă a inculpatului a fost întemeiată pe existenţa unor probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunile pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, menţionate anterior, precum şi pe situaţia că inculpatul a fugit şi s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală”, anunță procurorii, fără să menționeze explicit că acesta este tot liber.

Potrivit datelor, conflictul s-a intensificat ulterior, iar cei doi au decis să se deplaseze în afara clubului pentru a rezolva divergențele printr-un conflict fizic. Din păcate, situația a escaladat dramatic când M.I.R. a scos un cuțit tip briceag din buzunarul pantalonilor și a aplicat mai multe lovituri de mare intensitate victimei, vizând zonele vitale ale acesteia, cum ar fi abdomenul și toracele. Loviturile au provocat victimei leziuni grave, necesitând 30-35 de zile de îngrijiri medicale, și au pus în pericol viața acesteia. Mai mult, aceasta a suferit pierderea splinei în urma atacului, iar intervenția fermă a unui martor a pus capăt actelor de violență.

În ciuda gravității faptei comise, M.I.R. a fugit de la locul incidentului înainte de sosirea forțelor de poliție. Cu toate acestea, procurorii au demarat o anchetă riguroasă și au emis o propunere de arestare preventivă pe baza unor probe care indică implicarea inculpatului în aceste infracțiuni grave.

La data de 24 septembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a analizat propunerea parchetului și a decis arestarea preventivă a inculpatului M.I.R. pentru o perioadă de 30 de zile, în conformitate cu legile în vigoare. 

Vizualizări: 2,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: