Producătorii din energie pierd bani dacă au contracte între ei

Ecourile Legii energiei încă se aud. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că producătorii de energie care vor încheia contracte între ei vor fi obligați să dea banii înapoi. Până acum președintele Klaus Iohannis nu a promulgat modificările Legii energiei.
Producătorii de energie care vor încheia contracte între ei vor fi obligați de Comisia Europeană să dea banii înapoi. El s-a referit la modificările aduse de Parlament Legii Energiei, care permit producătorilor să facă un coș de energie pe care să-l vândă pe bursă. "Comisia Europeană a dat în trecut o sancțiune, consider când că Termoelectrica, la acea vreme, actualul Complex Energetic Hunedoara, a primit un ajutor ilegal din partea Hidroelectrica, atunci când Hidroelectrica a cumpărat energie prea scump de la Termoelectrica. Ca atare, Complexul Energetic Hunedoara a fost obligat să dea banii înapoi statului, proprietar al Hidroelectrica", a precizat Chirițoiu.
În opinia sa, în acest context este greu de crezut că vor mai exista manageri de companii care să facă același lucru. „Comisia Europeană te va obliga să dai banii înapoi. Un manager are indicatori de performanță, el vrea să aibă cât mai mult profit la compania pe care o administrează ca să aibă și el un bonus mai mare, iar dacă nu face el asta are acționari privați care îl pot acuza că și-a prejudiciat compania. Deci eu nu cred că cineva în România va mai face greșelile care s-au făcut în anii trecuți", a spus Chirițoiu.
Legea Energiei a fost aprobată pe 18 octombrie, iar pe 26 octombrie a ajuns la Klaus Iohannis pentru promulgare, însă acesta are și posibilitatea să o trimită la Curtea Constituțională.

Vizualizări: 571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: