Producția de cărbune, întreruptă 20 de ore

Complexul Energetic Oltenia a anunțat luni că activitatea carierelor miniere a fost oprită timp de 20 de ore, ca urmare a defecțiunilor de la rețeaua de alimentare cu energie electrică a operatorului Distribuție Oltenia.

Compania arată că defecțiunea s-a produs în noaptea de 15/16 decembrie 2018, dar și că salariații nu au stat degeaba în tot acest timp. “Personalul și utilajele CE Oltenia s-au implicat atât în ajutarea echipelor Distribuție Oltenia care a reluat furnizarea energiei în seara zilei de 16 decembrie 2018, cât și în sprijinirea autorităților locale pentru deszăpezirea drumurilor, în special în zona Motru”, arată un comunicat al CE Oltenia.

Întreruperea energiei electrice a afectat timp de 20 de ore activitatea din carierele CE Oltenia, ceea ce a însemnat o diminuare a producției cu circa 60.000 tone de cărbune. “Cu toate acestea, grupurile energetice ale CE Oltenia nu au întrerupt livrarea energiei electrice în sistem. În prezent, activitatea carierelor CE Oltenia, precum și transportul cărbunelui se derulează în condiții normale de iarnă, sub controlul și supravegherea a două comandamente de iarnă pe zi”, se mai arată în comunicat. (A.A.)

Vizualizări: 3,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: