Sindicalist CEO: Vouchere de vacanţă sau pichetăm cu sorcove

Liderii unui sindicat mic din Complexul Energetic Oltenia vin cu un ultimatum pentru administraţia companiei. Preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, Ion Popescu, spune că în situaţia în care conducerea companiei energetice nu va acorda vouchere de vacanţă şi creşteri salariale, 250 de mineri vor picheta sediul CE Oltenia, cu sorcove în mână.

Liderii de sindicat vor afla dacă CE Oltenia va acorda sau nu vouchere de vacanţă sau creşteri salariale atunci când li se va prezenta proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2019. Numai că semnalele sunt că nu există fonduri suficiente, cel puţin nu pentru acordarea de vouchere de vacanţă pentru toţi minerii şi energeticienii.

Conform preşedintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, primele discuţii pe seama proiectului de buget pe 2019 ar urma să aibă loc joi, 20 decembrie.

Cel puţin declarativ, mai toţi sindicaliştii au spus că speră la o creştere a veniturilor salariaţilor începând cu anul viitor. Unii chiar se pregătesc pentru a reacţiona în situaţia în care conducerea CE Oltenia le va transmite că nu sunt posibile aceste măriri salariale.

Preşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud, afiliat la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), spune că va organiza pichetări cu sorcove. „Am pus la dispoziţia membrilor un tabel, dacă sunt de acord ca în urma şedinţei comisiei mixte, dacă nu sunt prevăzute vouchere de vacanţă şi creşteri salariale, normale, pentru 2019, să cerem autorizarea pichetării sediului CEO şi al sediului Prefecturii. Sperăm că vom obţine ceea ce dorim, dacă nu, atunci vom trece la pichetări. Am şi propus Consiliului de coordonare să cumpărăm câte o sorcovă pentru membrii care vor veni acolo, să le facem nişte urări de bine celor din conducere şi nu numai”, a declarat Ion Popescu, liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ Sud.

Popescu speră să fie urmat de mare parte din cei 250 de membri de sindicat, cel puţin. „Dacă vom face pichetare şi nu vor veni oamenii, o să fac un pas în spate”, a explicat sindicalistul.

Vizualizări: 3,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: