Profesori neplătiți pentru orele remediale

Sute de cadre didactice din județul Gorj nu și-au primit nici până acum banii pe orele remediale. Profesorii nu și-au mai primit leafa promisă din luna aprilie a acestui an. La nivelul județului Gorj sunt peste 400 de dascăli.

Pandemia provocată de Covid-19, i-a făcut pe cei de la Ministerul Educației să decizia înființării programului ”Școală după școală”, angrenând toți profesorii în a le fi alături elevilor. Zis și făcut, însă banii promiși pentru orele suplimentare nu au ajuns nici până în prezent, spune Constantin Huică, sindicalist în învățământ.  

”Profesorii au salutat inițiativa a Ministerului Educației privind efectuarea acelor ore remediale, constatând faptul că în perioada în care au învățat online, nu și-au însușit materia și conținutul învățării. Astfel, au dat curs de a face aceste ore remediale, Din păcate, încă nu sunt decontate sumele pentru activitățile remediale. La nivelul județului Gorj, suntem undeva în luna aprilie cu aceste întârzieri. Chiar dacă documentația a fost trimisă de la inspectorat către minister, banii nu au fost trimiși. Și noi am făcut demersuri ca aceste plăți să fie făcute la timp. Sunt foarte mulți care au participat al aceste activități, mai ales în mediul rural”, a spus Constantin Huică, liderul FSLI Gorj.

Cadrele didactice care au participat la aceste ore remediale vor fi remunerate cu suma de 100 de lei brut pe oră.

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: