Profesori și părinți sceptici înainte de redeschiderea școlilor. „Ne e frică!”

După dascăli, și mulți părinți au îndoieli privind revenirea elevilor în școli. Aceștia nu știu dacă elevii vor fi în siguranță în clase, mai ales că profesorii nu au fost vaccinați anti-Covid. De partea cealaltă, ar putea lipsi, de luni, și dascălii de la catedră. Câteva zeci au anunțat deja conducerile mai multor școli că nu vor să fie expuși niciunui risc mai ales că au probleme de sănătate.

Profesorii au anunțat deja directorii că nu vor să revină la catedră. Nu au fost vaccinați, copiii nu sunt testați și nu se simt în siguranță. Mulți se tem și de noile tulpini mult mai periculoase ale virusului SARS-CoV-2 și preferă să rămână acasă.

„Normal că ne e frică să ne întoarcem acum în clasă, în mijlocul elevilor. Eu nu am ajuns să mă vaccinez și sunt programată abia în martie. Dacă nu mă vaccinez, nu mă duc la școală. Am și probleme de sănătate. Locuiesc cu părinții care au și ei o vârstă și mai multe afecțiuni și nu vreau să-i pun în pericol”, a spus o profesoară din Târgu Jiu.

„Mie îmi e teamă și de noile tulpini ale virusului. Este o situație gravă și nu cred că e o soluție să înceapă acum cursurile în clasă mai ales că nu ne-am testat, nu ne-am vaccinat. Nici noi, nici copiii. Eu vreau să continuăm în online. Există riscul ca acum să ne întoarcem la școală pentru două, trei săptămâni, că sunt sigur că lucruril se vor agrava în câteva zile. Nu există medici școlar, nu există teste, distanțarea nu are cum să se respecte”, a spus un alt dascăl.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a transmis că atât profesorii, cât și elevii care nu vor veni în clase deși sunt în scenariul verde vor fi nevoiți să prezinte documente medicale care să ateste problemele de care suferă și care nu le permit să se expună în comunitate.

Liderii de sindicat din învățământ susțin că, pe lângă profesori, sunt și părinți sceptici înainte de redeschiderea școlilor. „Sunt mulți profesori care solicită vaccinarea și, dacă nu vor fi vaccinați, nu se vor întoarce la clasă. Sunt cadre didactice care au diferite afecțiuni și nu riscă să se întoarcă la școală. E greu de crezut că se mai poate vaccina cineva până luni. cadrele didactice nu au fost o prioritate în vaccinare. Se știa că începe școala și trebuiau asigurat dozele măcar pentru cei care au spus că sunt de acord să se vaccineze. Sunt colegi care abia în luna martie intră la primul vaccin, lucru care îi va ține acasă. Sunt și voci din partea părinților care refuză să-și trimită copiii la școală mai ales că nu sunt testați copiii. Este prima măsură ce trebuie luată. Să fie testați atât profesorii, cât și copiii”, a spus Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Din cei aproximativ patru mii de profesori din Gorj, doar 40% au spus că doresc să se vaccineze. Au fost programați în jur de 1.500 la vaccinare, dar până în 200 au reușit să se imunizeze anti-Covid pentru că profesorii au fost scoși din categoriile prioritare și amânați la vaccinare. 

Vizualizări: 1,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: