Curse speciale din Arcani. "Vaccinare anti-Covid"!

Zeci de localnici din comuna gorjeană Arcani au mers, joi, într-o cursă specială plătită de autoritățile locale. Au fost să se vaccineze contra-Covid la centrul din Târgu-Cărbunești, acolo unde s-au găsit locuri libere. Bătrânii au peste 65 de ani și au fost programați de cei de la Primăria Arcani. Tot ei au avut grijă ca localnicii să ajungă la vaccinare și vor repeta gestul și la rapel. Până acum, circa 200 de persoane din localitate au fost programate la vaccin de autoritățile locale și numărul lor ar fi mai mare dacă s-ar mai găsi locuri libere la imunizare.

A fost forfotă mare, joi dimineața, pe ulițele din comuna Arcani. Mai mulți localnici au fost luați de la poartă de microbuzele primăriei și duși să se vaccineze. A fost singura soluție pentru bătrânii din comună care doreau să se imunizeze, dar nu ar fi putut ajunge pe cont propriu până la Târgu-Cărbunești, acolo unde asistentele comunitare au mai găsit locuri libere să îi poată programa la vaccin.

Cu un mesaj special în bord – Cursă specială. Vaccinare anti-Covid, oamenii au plecat spre centrul de vaccinare. Au primit serul anti-Covid la Târgu-Cărbunești și nimeni nu a avut vreo reacție adversă în urma administrării acestuia. Oamenii au fost încântați că au reușit să se vaccineze sperând că vor fi mai feriți de virus de acum înainte. “A fost așa de ușor de nici nu am simțit. Nu am nicio reacție, pot să merg, nu sunt amețită. Mă simt foarte bine după vaccin și fetele de aici sunt foarte atente cu noi. mă bucur foarte mult că am reușit să ne vaccinăm. Stăm mai mult izolați. Ne e frică pentru că suntem mai în vârstă și putem să luăm boala mai ușor. Avem un primar care se ocupă de toate. În alte localități, se zbat oamenii mai mult. Pe noi, ne-a ajutat mai mult domnul primar și suntem foarte recunoscători. Nouă ne-ar fi fost greu să ajungem la Târgu-Cărbunești. Ar fi trebuit să schimbăm două mijloace de transport, să așteptăm acolo”, a spus o femeie.

„Am fost programați de primărie la Târgu-Cărbunești. Altădată, domnul primar a fost copilul nostru. Acum noi am devenit copiii dânsului. Ne bucurăm că am reușit să ne vaccinăm. Ne doream, dar nu avea cine să se ocupe, să ne ajute și la programare, dar și la transport. Așa am urcat în microbuz de la poartă și am mers să ne vaccinăm”, a spus o altă localnică din Arcani.

Până acum, circa 200 de localnici peste 65 de ani au fost programați la vaccinare doar de autoritățile locale. Iar programările vor continua. Autoritățile vor merge să-i ia pe oameni de acasă și să-i ducă la vaccinare și pentru rapel. „Joi am făcut încă o cursă pentru persoanele de peste 65 de ani pe care le-am programat la un centru de vaccinare împotriva Covid 19. Le-am făcut programări. Le asigurăm și transportul până la centrele de vaccinare. La fel vom face și la rapel. Joi, au fost duse la vaccinare 13 persoane. Mai urmează și alte curse. Avem programări și pentru luna martie. Așteptăm să se deschidă platforma ca să putem face și alte programări pentru doritori. Sunt oameni din ce în ce mai mulți care ne-au solicitat. Sunt persoane peste 65 de ani și aparținătorii sunt plecați. Mulți nu sunt în Gorj și atunci am zis să venim în sprijinul dumnealor. Aș vrea să le mulțumesc consilierilor locali care au finanțat tot ce înseamnă transportul pentru acești oameni la centrele de vaccinare”, a spus primarul din Arcani, Dan Coiculescu. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: