Profesorii de la UCB oferă meditaţii pentru bacalaureat

Profesorii de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu oferă consultații la matematică elevilor care susțin în această vară examenul de bacalaureat. Pregătirile au loc în sălile Facultății de Inginerie în fiecare săptămână de luni până vineri cu profesorii de matematică ai acestei facultăți.

Cinci profesori de matematică de la Facultatea de Inginerie din Târgu Jiu îi pregătesc gratuit pe elevii din clasa a XII-a pentru examenul de bacalaureat. Consultațiile acordate de profesorii Miodrag Iovanov, Mădălina Buneci, Olimpia Pecingină, Carmen Bărbăcioru și Viorica Ungureanu au loc săptămânal, de luni până vineri, în intervalul orar 16.00-18.00. Acestea se adresează tuturor elevilor de la liceele din Gorj, care termină în acest an clasa a XII-a, cât și celor care nu au reușit să promoveze acest examen în anii trecuți. ”Este prima dată când organizăm această activitate și ne bucurăm că elevii de liceu vin în fiecare zi după ore. Aceștia au fost informați despre această activitate care are loc la nivelul facultății noastre în cadrul unei campanii de informare ce a avut loc în toate liceele din județ”, spune Luminița Popescu, decanul Facultății de Inginerie din Târgu Jiu. Acest program a demarat la începutul acestei luni și se va finaliza în apropierea examenului de bacalaureat. Zilnic la aceste meditații participă câte 15 elevi de clasa a XII-a, care rezolvă exerciții și probleme împreună cu profesorii de facultate și în același timp pot să vină cu propuneri. ”Am demarat această activitate pentru a veni în sprijinul elevilor care susțin în acest an examenul de bacalaureat. Ne adresăm în special celor care nu au reușit să promoveze acest examen în anii precedenți, care au rupt legătura cu liceul. Am putut oferi aceste consultații pentru că numai noi avem profesori de matematică și pentru a ne atrage studenții. Chiar dacă profesorii lansează o tematică, elevii pot veni cu propunerile lor”, mai spune Luminița Popescu.

UCB nu-şi ştie cifra de şcolarizare

Chiar dacă admiterea la facultate se apropie cu pași repezi, nici până la această oră Universitatea ”Constantin Brâncuși” nu a primit cifra de școlarizare. ”Este foarte târziu, dar încă nu ne-a fost comunicată cifra de școlarizare”, mai spune Luminița Popescu. La nivelul UCB din Târgu Jiu concursul de admitere pentru studii de licență se va face pe bază de concurs de dosare la Facultatea de Inginerie, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și la Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: