Profesorii gorjeni protestează. Ce solicită!

Profesorii dn Gorj protestează astăzi, 1 februarie, purtând banderolă albă pe braț.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, organizează miercuri, 1 februarie 2023, începând cu ora 12.00, pichetarea sediului Guvernului. La protest participă aproximativ 1000 de membri de sindicat.


”Nu trebuie uitat că personalul nedidactic este singura categorie de bugetari care, nici în anul 2023, nu a atins nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022. Salariile de bază ale personalului nedidactic se situează între 1800-2300 de lei, iar creșterea inflației (16.4% în luna decembrie 2022), concomitent cu creșterea prețurilor la produsele de bază și la utilități au condus la creșterea gradului de sărăcire.
(...)
Atragem atenţia asupra unei situaţii îngrijorătoare: din cauza salariilor foarte mici din sistemul educațional ne confruntăm cu o lipsă acută de cadre didactice calificate – foarte puțini tineri aleg să profeseze în sistemul de învățământ, iar cei aflați la sfârșit de carieră aleg să se pensioneze. Totodată, în ultimii ani s-a ajuns la o situație revoltătoare: se constată o creștere a numărului de cadre didactice necalificate din unităţile de învăţământ, în loc ca numărul acestora să scadă anual”, transmite sindicatul.
Dascălii solicită ca Guvernul să adopte un act normativ prin care personalului nedidactic să i se acorde salariile de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022,
concomitent cu acordarea sporurilor pentru condiții de muncă pentru toate
categoriile de salariați din învățământ, dar și să repoziționeze salariații din învățământ în ierarhia funcțiilor bugetare.

Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: