Profesorul cu trecut infracțional a rămas fără ore

Elvis Trușcă, profesorul care acum 30 de ani a fost condamnat pentru sechestrarea unei tinere alături de alți prieteni, care au violat-o, a fost scos din învățământ. Acesta nu va mai preda la Liceul Tehnologic din Țicleni începând de la 1 octombrie.

Subiectul este mediatizat de circa o săptămână, dar directorul liceului a fost în străinătate, astfel că măsura a fost amânată. Directorul Istratie a revenit însă la finalul săptămânii trecute, iar luni a fost chemat la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, unde i s-a cerut să rezolve problema.

Trușcă era profesor de Sport la plata cu ora. Acesta are în trecutul său infracțional nu doar sechestrarea tinerei, ci și un furt în Italia, pentru care a fost amendat.

Cazierul lui Trușcă este curat astăzi, dar este probabil ca directorul să fi știut câte ceva, câtă vreme cei doi sunt veri. După această întâmplare, peste trei mii de profesori au fost trimiși la poliție să ceară certificat de integritate comportamentală, care să ateste dacă au avut sau nu în trecutul lor abuzuri de natură sexuală. (A.A.)

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: