Centru social cu saună, salină şi piscină într-o comună din Gorj

Circa 300 de localnici din comuna gorjeană Bustuchin vor primi asistenţă medicală, vor fi îngrijiţi şi vor putea învăţa o meserie. Totul, în cadrul unui proiect ce va fi implementat cu fonduri europene. Autorităţile au semnat un contract în valoare de 100 de mii de euro, iar banii vor fi investiţi într-un centru social multifuncţional ce va funcţiona de anul viitor.

În prezent, autorităţile fac demersurile pentru a demara procedura de licitaţie. Centrul multifuncţional va avea o salină, un bazin de înot şi o saună. Aici vor putea fi îngrijite persoanele defavorizate din localitate.

„La Bustuchin, am un centru social multifuncţional. Venim în întâmpinarea acelor persoane care sunt în dificultate. Vor fi cam 290 de persoane pe care, timp de trei ani de zile, vor fi pregătite. Vom avea 5-6 meserii pe care să-i pregătim, pe agricultură, avem şi copii pe care să-i învăţăm să înoate, că va fi şi o piscină acolo. Avem o salină, o saună şi trebuie să acordăm sprijin acelor persoane cu dizabilităţi. Se creează şi un post de asistent kinetoterapeut. Nu e o laudă, nu e mulţumitor că ai luat 100 de mii de euro. Depinde cum faci proiectul. Problema e ce faci de azi înainte. E extraordinar de bine să faci bani, dar eşti obligat să pregăteşti proiecte de viitor”, a anunţat primarul Ion Ciocea.

Ca să atragă noi fonduri, edilul vrea să meargă în schimb de experienţă în Franţa şi să convingă autorităţile de acolo să facă un parteneriat cu localitatea pe care o conduce.

„Eu intenţionez să mergem în Franţa şi să facem un parteneriat între un GAL din Franţa şi GAL-ul nostru, Gilort, Amaradia, Olteţ, lucru pe care îl discutam şi cu domnul Ion Iordache. Aşa să aducem bani în Gorj. Sunt diferite măsuri. Eu am obţinut 100 de mii de euro şi cred că vom câştiga şi un proiect de un milion de euro pe POCU. Vom aduce servicii, vom angaja 30-40 de oameni. De exemplu, la sport, trebuie să ai un profesor de sport care are un certificat că are înot, ne ducem să avem grijă de bătrânii în dificultate pentru că tinerii pleacă şi de-asta suntem noi vinovaţi, noi, politicienii”, a mai spus primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 4,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: