Mii de dascăli din Gorj, așteptați la Poliție

Peste trei mii de profesori din Gorj sunt așteptați la Poliție pentru a solicita un certificat de integritate comportamentală. În lipsa acestuia, profesorii riscă să nu mai poată rămâne la catedră. Documentul va atesta că dascălii nu se află în registrul pedofililor sau violatorilor.

Data limită până la care poate fi adus acest certificat de integritate comportamentală este la mijlocul lunii viitoare. Nu doar profesorii au această obligație, ci și personalul nedidactic.

Numai în cazul profesorilor, la nivelul județului Gorj, vorbim de mai bine de 3.000 de cadre didactice. Sute de cereri au ajuns deja la IPJ Gorj și urmează să fie eliberate primele certificate.

În cazul în care documentele vor arăta ca angajați ai ISJ figurează în registrul pedofililor ori violatorilor, aceștia vor părăsi sistemul de învățământ automat. „Sunt peste 3.000 de persoane numai personal didactic, în județul Gorj. Va fi o aglomerație. Noi am gândit un termen, până la 15 octombrie, dar depinde de ritmul care se lucrează în instituția care eliberează acest document. Este recomandarea mea personală pentru școlile din sector, 15 octombrie. Nu putem da termene utopice, până mâine, până luni”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, la Gorj TV. (A.M.)

Vizualizări: 5,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: