Profesorul Pasăre, ciocârlia de la „Românii au talent”

Mitel Pasăre, profer de muzică la Târgu Jiu, cu doctorat, a primit trei de „Da” vineri seara la „Românii au talent” şi s-a calificat în etapa următoare. Pasăre a cântat „Ciocârlia” doar din şuierat printre dinţi, dând impresia unui instrument muzical. Pasăre a luat doctoratul în muzică după ce a cântat la zeci de instrumente muzicale. Profesorul ştie să şi confecţioneze instrumente muzicale şi îi place să ofere elevilor naiuri făcute de el.

Pasăre este profesor de nai la Liceul de muzică şi arte plastice din Târgu Jiu. Acesta l-a cunoscut pe maestrul naiului, Gheorghe Zamfir, iar acum a învăţat să confecţioneze astfel de instrumente din bambus. Naiurile le oferă elevilor săi.

Mitel Pasăre va avea cu ce să se laude şi în semifinale, dacă va fi selectat. Doctor în muzică, acesta a cântat în faţa comisiei de doctorat la zeci de instrumente muzicale. Tema tezei a fost «Instrumentele muzicale populare aerofone în practica gorjenească», iar profesorul Pasăre a prezentat 52 de instrumente, iar la vreo 20 a şi cântat.

Mitel Pasăre are 49 de ani şi cântă din copilărie, pe care a petrecut-o în satul natal Prigoria. Pentru că s-a născut într-o familie săracă, Mitel Pasăre a învăţat să cânte la frunză, iar mai târziu, în liceu, câştiga deja primii bani cântând la acordeon.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: