Locuri de muncă la cules de mazăre

Noi şanse pentru gorjenii care vor să lucreze peste hotare. Angajatori din Danemarca recrutează în această perioadă personal care să presteze activitate în agricultură. 50 de posturi sunt oferite de angajatorii danezi, acestea fiind de culegător de mazăre. Activitatea se va desfăşura atât în Danemarca cât şi în Portugalia. Plata se face în funcţie de cantitatea de mazăre recoltată.

Culegătorii vor lucra în Portugalia în perioadele 15 aprilie-10 iunie şi 1 septembrie-20 decembrie, iar în Danemarca în perioada 10 iunie-1 septembrie. Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta alte abilităţi pe lângă culesul mazării, unii lucrători pot fi şoferi de autobuz sau tractor, tâmplari, zidari sau supervizori.

Plata muncii se face în funcţie de cantitate şi în acest sens lucrătorii sunt motivaţi să culeagă cantităţi cât mai mari. Salariul oferit este în jur de 0.6 euro net/kg +12,5% bani de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. Cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între 4-8 euro în Danemarca, pentru acoperirea costurilor cu utilităţile, în funcţie de soluţia de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus-întors România-Danemarca sau  România-Poturgalia este suportat de către lucrător.  În Danemarca, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană, pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături. Cei care vor să opteze pentru unul dintre cele 50 de posturi de culegător de mazăre trebuie să aibă cunoştinţe de limba engleză. În total, prin serviciul Eures, sunt oferite 288 de locuri de muncă în străinătate. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu, Târgu Jiu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: