Gorjeanul de la Master Chef i-a făcut praf pe juraţi

Cristian Şorop din Târgu Jiu a reuşit să-i dea pe spate pe cei trei bucătari renumiţi care jurizează concursul Master Chef de la Pro TV, cu o reţetă simplă dar rafinată. Are 49 de ani şi este de profesie peisagist, adică se ocupă cu proiectarea, amenajarea şi întreţinerea de grădini.

La MasterChef, Cristian Şorop, a pictat cu sosul de rodie şi i-a impresionat pe cei trei juraţi. “Este o reţetă atât de simplă, că mi-e ciudă că nu am făcut-o şi eu până acum. Este dumnezeiască”, a spus Chef Florin. “Un mare da şi din partea mea”, i-a spus şi Chef Sorin.

“M-am simţit complimentat şi bucuros. Am zis, Dumnezeule, eşti mare!”, a spus Cristian Şorop la interviul acordat după etapa de jurizare. Chefii i-au mai spus acestuia că întrevăd un viitor strălucit pentru el în domeniul  culinar dacă va continua să gătească la fel de bine pe cât a gătit în preliminariile concursului.

retetarulouReţeta lui Şorop, “rulou din caramel cu suc de rodii şi seminţe de susan”, a fost atât de apreciată astfel încât a fost preluată de un site culinar. Ingrediente: 100 ml lichior de rodie, 100 g amidon alimentar, 1 kg făină, 500 g zahăr, 100 g seminţe susan, 3 rodii, 250 ml suc de rodie, 1 pachet unt nesărat,100 g gelatină mărunţită, 20 g piper roşu, 300 g ciocolată amară, 300 ml smântână pentru frişcă.

SPUMA DE CIOCOLATA: Ciocolata topită, în care s-a adăugat piperul măcinat, se amestecă treptat cu frişca şi cu gelatina înmuiată în apă. Spuma obţinută se pune la rece.

RULOUL  DE CARAMEL: Într-un bol punem făina, zahărul, seminţele de susan, sucul de rodie si untul topit; se amestecă; Pe o foaie de patiserie, modelăm două dreptunghiuri din aceasta pastă si introducem la cuptorul încălzit in prealabil la 180 grade si coacem 5-7 minute; Scoatem tava din cuptor, răcim parţial produsul, cu ajutorul unui cuţit fasonăm o bucată dreptunghiulara; Rulam in jurul unui suport cilindric bucata dreptunghiulara obţinând un rulou.

SOSUL: Se fierbe sucul de rodie cu zahar pana se reduce cantitatea la jumătate; se adaugă suspensia de amidon alimentar si se amestecă energic pentru îngroşare după care se pune la fiert câteva minute.

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: