Profesorul pedofil, în libertate. Copilă abuzată în scările de bloc

Dascălul din Gorj, condamnat în urmă cu mai bine de doi ani, pentru că a abuzat de o elevă de 12 ani, este la un pas de a scăpa de pușcărie. Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au decis, miercuri, că fostul profesor poate fi eliberat condiționat.

Cosmin Oproiu a fost condamnat la sfârșitul anului 2017 la cinci ani de închisoare cu executare pentru că a întreținut relații sexuale în mod repetat cu o elevă de clasa a V-a.

Oproiu a predat diverse materii, de la filosofie și logică, la cultură civică şi economie politică, la școli din Târgu Cărbunești și Târgu Jiu. Așa a ajuns să o cunoască pe fata de 12 ani, care avea sora mai mare în clasa la care preda Oproiu.

Bărbatul i-a sucit repede mințile copilei. De la conversații lungi pe rețelele de socializare, s-a ajuns la partide de amor în scări de bloc din Târgu Jiu, proful pedofil dorind să nu afle nimeni de relația sa cu eleva minoră. A făcut însă o greșeală.

Una din scările de bloc era monitorizată cu camere de supraveghere, iar Oproiu a mers la administratorul blocului pentru a-l convinge să șteargă imaginile. Spre ghinionul lui, administratorul blocului este un polițist care și-a sesizat colegii și, astfel, Oproiu a fost prins.

Deși inițial nu a recunoscut faptele, pe parcursul cercetărilor, profesorul le-a explicat anchetatorilor că toate relațiile dintre el și copilă s-au consumat cu acceptul acesteia, deși Oproiu era cel care trebuia să pună piciorul în prag acestei legături nefirești. Faptele s-au petrecut în urmă cu aproape cinci ani, pe când dascălul avea 34 de ani.

Oproiu a fost condamnat inițial la doi ani de închisoare cu suspendare, dar Curtea de Apel Craiova i-a stabilit definitiv sentința la cinci ani de închisoare cu executare. Acum, bărbatul a cerut să fie eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu.

„Admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul Oproiu Cosmin, deținut în Penitenciarul Tg-Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Oproiu Cosmin (...). În baza art. 101 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă egală cu o treime din durata termenului de supraveghere prevăzut de art. 100 alin. 6 Cod penal, dar nu mai mult de 2 ani, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. În plus, bărbatul are interdicție de a se apropia de victima sa, ajunsă acum la vârsta majoratului.

Sentința poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Vizualizări: 3,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: