Se primesc cereri pentru proiectele apicole

Direcţia de Agricultură Gorj este în plină campanie de primire a cererilor pentru proiectele pe submăsura 6.1 „Instalarea Tinerilor Fermieri” şi submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Submăsura 6.3 vine să înlocuiască sprijinul pe care micile exploatații le obțineau în vechiul PNDR prim Măsura 141, însă acum sumele ce se pot accesa sunt de până la 15.000 de euro, iar banii sunt virați fermierilor în două tranșe: 75% din sumă la primirea deciziei de finanțare și 25% în maximum trei ani de la primirea acestei decizii. Fondurile europene se acordă pe o perioadă de trei ani, respectiv 5 ani în cazul producătorilor din sectorul pomicol.

Deja cererea este foarte mare, însă vârful se anunţă în luna iunie, spun reprezentanţii instituţiei. „Credem că o să fie cerere mai mare pentru că atunci punctajul poate fi realizat mai ales de cei care au ferme apicole. Spun cei care au ferme apicole, pentru că anul acesta a scăzut pe submăsura 6.3 punctajul, iar cei care au în jur de 76-80 de stupi pot deja să depună proiecte pentru a obţine cei 15.000 de euro”, a declarat Ion Petrică, reprezentantul Direcţiei Agricole Gorj.

Termenul limită pentru depunerea acestor proiecte este 31 iulie.

Vizualizări: 2,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: