Un nou eșec pentru Capotă. Definitiv!

Gigel Capotă a pierdut definitiv procesul prin care spera să revină în fruntea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. 

Fostul manager a dat în judecată Consiliul Județean Gorj, spitalul, dar și pe înlocuitorul său, Dumitru Vienescu, pentru „suspendarea executării actului administrativ”. A pierdut în primă fază la Tribunalul Gorj, dar a contestat sentința.

Este cunoscut faptul că spitalul județean a fost implicat anul trecut în mai multe scandaluri mediatice asupra cărora nu mai revenim. La începutul lunii noiembrie, Capotă a demisionat după „o discuție” cu șeful Consiliului Județean Gorj. A semnat că este de acord să renunțe la contractul de management înainte de termen, dar după câteva zile s-a răzgândit. A spus că totul a fost „o cacealma”, că este „victimă politică” și a autentificat la notar o declarație prin care și-a retractat acordul. Capotă a mers apoi în instanță, încercând să anuleze dispozițiile prin care a fost înlocuit din funcția de manager și numit director financiar.

„Respinge cererea de suspendare a executării dispoziţiilor nr. 924/06.11.2019 şi nr. 925/06.11.2019, emise de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Cu drept de recurs”, a stabilit Tribunalul Gorj pe 30 decembrie 2019.

Capotă a atacat decizia, susținând că este îndreptățit să revină pe postul de director general câtă vreme nu i-a fost trimisă dispoziția prin care îi încetează contractul de management.

„ Respinge excepţia nulităţii recursului. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 25.02.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Dumitru Vienescu este director interimar la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, până la organizarea unui nou concurs. Acesta trebuia să aibă loc la începutul lunii februarie, dar a fost anulat. Consiliul de Administrație al spitalului a constatat existența unei incompatibilități între un membru din comisia de concurs și unul dintre candidați. Procedura va fi reluată, iar concursul ar putea avea loc înainte de Sărbătorile Pascale.

Vizualizări: 2,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: