Proiect nou pentru redeschiderea Carierei Seciuri

Cariera Seciuri din comuna Roşia de Amaradia va fi deschisă, însă având la bază un proiect nou, spun autorităţile locale. Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că noul proiect va fi gata în maximum trei luni şi că, potrivit noii versiuni, nu va mai fi nevoie de strămutarea şcolii şi a gospodăriilor din localitate.

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia vor reface proiectul privind redeschiderea Carierei Seciuri. Varianta actuală presupune un efort financiar prea mare, spun reprezentanţii autorităţilor locale. „S-a stabilit împreună cu domnul director Sorin Boza (n.r. managerul CE Oltenia) întocmirea unui nou proiect care să ţină cont de configuraţia actuală, renunţându-se la proiectul iniţial care presupunea un efort financiar deosebit, presupunea strămutarea Şcolii Seciuri şi a 65 de gospodării”, a declarat Liviu Cotojman. Primarul spune că s-a mers pe „o variantă mai uşoară. „Mergem pe varianta asta mai fluidă, în contextul în care mai putem folosi din echipamentul actual al unităţii miniere. Am înţeles că sunt patru sectoare de benzi transportoare active, doar trebuie schimbat fluxul de acţionare şi mai sunt trei excavatoare pe raza localităţii. Putem să activăm unul şi atacăm frontul respectiv mergând pe varianta de a descoperta perimetrul pentru care avem licenţă de cărbune”, a mai declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Cariera Seciuri a fost închisă în anul 2013, deşi în zonă ar mai putea fi exploatate circa 30 de milioane de tone de cărbune. 

Vizualizări: 1,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: