Proiect: Sere în locul fostului depozit de cărbune de la Rovinari

Edilul din Rovinari, Robert Filip, este pe punctul de a obține câteva terenuri de la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de terenuri pe care compania nu le folosește și nu face decât să plătească pază și impozite pentru ele primăriei din Rovinari. Edilul a primit promisiuni că terenul unde a fost amplasat fostul depozit de cărbune din oraș va ajunge, în toamnă, în patrimoniul autorităților locale. Filip a avansat deja discuții ca acolo să facă două sere și un muzeu minier la care se gândește de când a fost ales primar.

Deja, doi investitori s-au interesat să exploateze terenul. Mai exact, vor să facă două sere în locul fostului depozit de cărbune. Așa, vor crea noi locuri de muncă pentru localnicii din Rovinari, a dat asigurări primarul Robert Filip.

„Ne-au promis că vor regla problema legată de terenuri, că ne vor da terenul de la vechiul depozit pentru că este gaj în momentul de față. Lor le provoacă pierderi terenurile. Avem doi investitori care vor să-și mute afacerile la noi, câte o seră de un milion de euro bucata și spun că vor crea locuri de muncă. S-au făcut până acum 1.500 de locuri de muncă în oraș până acum și vom mai crea”, a explicat Filip.

Lucrurile s-ar putea concretiza din toamnă. Acolo, primarul vrea să înființeze un muzeu minier și un parc. „Dacă nu se rezolvă cu acele terenuri sau varianta cu apa caldă sau a ne da curent la un preț mai bun înseamnă că suntem nebuni toți. Sunt propuneri în cadrul legal. Le provoacă niște pierderi aceste bunuri. Față în față cu termocentrala, unde voiam noi terenul, nu se poate pentru că spun că vor face acolo panouri solare. O să fiu eu bătrân când va fi făcută acea investiție. Am zis că acceptăm și terenurile de la fostul depozit. Acestea sunt puse gaj la un credit care expiră în septembrie. Dacă nu se concretizează, înseamnă că suntem nebuni. Le-am spus să îmi dea acele terenuri să fac muzeul minier, să fac parcuri, să fac sere să le dau de lucru la oameni. Dacă voi pune prima seră în funcțiune acolo, să scoatem producție, vă asigur că, a doua zi, în piață, vom avea directive să vindem doar produse naturale, din producție proprie”, a mai declarat primarul Robert Filip, la Tele3.

Vizualizări: 2,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: