Cu frica-n sân din cauza podului de la Lainici

Podul din Defileul Jiului, în apropiere de Mânăstirea Lainici, le-a dat emoții mai marilor județului și localnicilor din Bumbești-Jiu din cauza debitului mare al râului, înregistrat la finalul săptămânii trecute. Podul este provizoriu și șubred. De câțiva ani ar fi trebuit să fie și acesta reabilitat, dar totul s-a încurcat în ițele birocrației. În așteptare, este pusă și parcarea din fața mânăstirii.

Pentru că este degradat, pe pod a fost impusă și o restricție de tonaj. Mașinile mai grele de 30 de tone nu au voie pe pod și trebuie să ocolească Defileul Jiului. În plus, pe pod, se circulă pe un singur fir tot pentru că structura de rezistență a acestuia nu este sigură.

Încă de la reabilitarea Drumului Național 66 se așteaptă și modernizarea acestui pod. Până acum, autoritățile au dat vina pe birocrație. Demersurile nu au înaintat prea mult. Peste câteva săptămâni, ar urma să fie desemnat constructorul care se va ocupa de lucrare. “Podul provizoriu din Defileul Jiului este vulnerabil. Este și motivul pentru care am avut emoții vineri, când a crescut volumul de apă. Din câte știu, este în procedură de licitație la CNAIR realizarea unui nou pod în acest loc. S-a trecut de prima fază, faza de evaluare a ofertelor tehnice. În acest moment, se desfășoară analiza ofertelor financiare urmând ca, în săptămânile următoare, să fie declarat beneficiarul acestei lucrări”, a declarat Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj.

Lucrarea se ridică la mai bine de 20 de milioane de lei. În așteptare este și parcarea promisă în apropierea Mânăstirii Lainici.  

Vizualizări: 2,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: