Încep înscrierile în clasa I şi clasa pregătitoare

Câteva mii de preşcolari din Gorj se estimează a fi înscrişi în anul şcolar 2013-2014. Metodologia de înscriere a fost aprobată la nivel central, urmează ca începând de luna viitoare părinţii să-şi poată înscrie copiii la clasa pregătitoare sau în clasa I.

Metodologia de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 a fost aprobată de Ministerul Educaţiei şi publicată în Monitorul Oficial. Solicitările pentru următorul an şcolar vor putea fi depuse de către părinţi începând cu data de 2 aprilie. În clasa pregătitoare se pot înscrie copiii care împlinesc şase ani până la data de 31august. Şi copiii care împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie vor putea fi înscrişi în clasa pregătitoare, dar numai la solicitarea părinţilor şi după evaluarea lor.

Copiii care împlinesc şapte ani până la 31 august pot fi înscrişi în clasa I, la cerere, chiar dacă nu au parcurs anterior şi clasa pregătitoare. La nivelul judeţului Gorj câteva mii de elevi vor fi înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I pentru următorul an şcolar . “Centralizăm informaţiile legate de numărul de elevi înscrişi în învăţământul primar pentru anul şcolar viitor la clasa pregătitoare şi la clasa I. Înscrierile se fac conform metodologiei, numărul estimat este de 2900, în toate instituţiile de învăţământ din judeţul Gorj. Circumscripţiile arondate fiecărei şcoli sunt afişate pe site-ul ISJ Gorj şi la avizierul fiecărei şcoli”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Gorj.

Clasa pregătitoare se va organiza doar în şcoli

Clasa pregătitoare va fi păstrată în ciclul primar şi va putea fi organizată şi în şcoli, dar şi în grădiniţe. Conform conducerii ISJ Gorj, la nivel de judeţ nu există, deocamdată, situaţii în care clasa pregătitoare să se organizeze la grădiniţă. “Până acum nu am nicio informaţie de la cineva că ar fi vreo situaţie în care clasa pregătitoare să funcţioneze la grădiniţă. Trebuie să ne înştiinţeze zilele acestea, înainte de înscriere, dar deocamdată nu există astfel de cazuri”, a precizat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj. 

TERMEN

Părinţii vor putea înainta cererile de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare şi clasa I în perioada 2 aprilie-22 aprilie. Listele finale cu elevii înscrişi  vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ în data de 24 mai. 

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: