Proiecte majore pentru cetăţenii comunei Ciuperceni

Primăria şi Consiliul Local Ciuperceni au în derulare în această perioadă o serie de investiţii datorită cărora cetăţenii comunei vor beneficia de un confort sporit. Este vorba de reabilitarea unităţilor culturale de pe raza comunei, modernizarea reţelei de apă şi asfaltarea unor drumuri. O parte din aceste proiecte sunt finanţate din bugetul propriu, iar pentru celelalte autorităţile au obţinut fonduri externe sau sunt în curs de a obţine finanţare.

 Două cămine culturale din comuna Ciuperceni vor căpăta un nou aspect în următoarele luni. Lucrările de reabilitare la unitatea culturală din satul Vârtopu sunt aproape de final, spune primarul Dumitru Tăloi. Investiția se realizează cu fonduri de la bugetul local. "La căminul de la Vârtopu s-a făcut acoperişul, s-au montat geamurile. Urmează să lucrăm în interior, la zugrăvirea şi pardosirea lui. Speram să fie funcțional până de Paști, dar cred că nu ne încadrăm, nici timpul nu ne-a lăsat să lucrăm. L-am făcut cu forţe proprii, cu salariaţii primăriei şi cu cei de la ajutor pe legea 416, plus cetăţenii, când au putut să vină, când nu au putut. În vară sperăm să fie gata. Aici vor fi activităţi culturale, spectacole, şedinţe, distracţie pentru tineri, baluri. La noi se păstrează încă această tradiţie. Am depus în decembrie pe măsura 76 şi un proiect pentru reabilitarea căminului cultural de la Ciuperceni. Săptămâna trecută am avut de la AFIR Craiova vizita în teren. Valoarea este de până la 500.000 euro. Cei de la Craiova nu ne-au făcut nicio obiecțiune și avem promisiunea că acest proiect se va finanța. Așteptăm să semnăm contractul de finanțare", a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni.

 Reţeaua de apă din Strâmba Vulcan, reabilitată

Autorităţile locale din Ciuperceni spun că în cel mai scurt timp vor scoate la licitaţie lucrările de reabilitare a rețelei de apă care alimentează satul Strâmba Vulcan. Țevile sunt vechi de peste 30 de ani și creează mai mereu neplăceri cetățenilor din acest sat. "Am semnat în noiembrie contractul de finanțare pentru reabilitarea rețelei de alimentare cu apă din satul Strîmba Vulcan. Am bătut puțin pasul pe loc deoarece am întâmpinat greutăți în achiziționarea unui teren unde va fi amplasată stația de apă. Am rezolvat și această problemă, suntem cu documentele la Oficiul de Cadastru pentru aprobare. Vor fi amplasate două bazine de 50 mc, pompele, stația de clorinare și de tratare a apei. După obținerea tuturor avizelor vom scoate lucrarea la licitație. Investiția este finanțată prin Ministerul Dezvoltării. Valoarea investiției este de 1.1 milioane", a mai spus primarul Dumitru Tăloi.

 Proiect pentru asfaltarea unor drumuri

Primăria Ciuperceni a realizat și un proiect pentru modernizarea unor drumuri comunale. Este vorba de DC103 Ciuperceni-Boboiești, de circa 7 km, plus niște drumuri adiacente: în satul Strâmba Vulcan, la șoseaua mare, și în satul Vârtopu, legătura cu Peșteana. Autoritățile locale vor depune în luna aprilie proiectul pentru finanțare din fonduri europene. 

Galerie foto


Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: