Viceprimarul comunei Băleşti, declarat incompatibil

Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Bălești, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Conform acestei instituţii, Stolojanu a ocupat în 2013, simultan, atât funcţia de consilier local, cât şi cea de administrator al societăţii Consiliului Local, SC Util Local. Viceprimarul spune că în cazul său nu este vorba de vreo compatibilitate şi că va contesta în instanță decizia ANI.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat vineri incompatibili 24 de foşti şi actuali aleşi locali, printre care se află şi Cătălin Stolojanu, viceprimarul din Băleşti. "S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 aprilie-15 iulie 2013, întrucât, a deținut simultan funcțiile de consilier local si administrator al S.C. UTIL LOCAL S.R.L., societate comercială al cărui asociat unic este Consiliul Local Bãlești și aflată sub autoritatea Consiliul Local Bãlești, încãlcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003", se arată în comunicatul ANI.
Viceprimarul spune că nu se teme că își va pierde mandatul de viceprimar. Stolojanu a explicat că el și-a intrat în atribuțiile de administrator abia după aprobarea Consiliului Local, adică la finele lunii mai, şi contrazice spusele celor de la ANI, care au luat în considerare data la care a fost delegat de primarul comunei. Acesta a explicat că a renunţat la funcţia de administrator la timp, astfel încât să nu existe vreo incompatibilitate. "Este vorba de o eroare a Agenției Naționale de Integritate, cred că nu are dreptate şi voi contesta decizia respectivă. Eu mi-am intrat în atribuţiile de administrator la SC Util Local odată cu aprobarea prin hotărâre de Consiliu Local a contractului de administrare. Asta s-a întâmplat în mai 2013. Ei calculează 60 de zile de la momentul deciziei primarului de a mă numi ca şi administrator, dar eu nu mi-am intrat în drepturi decât după aprobarea acesteia prin hotărâre de Consiliu Local. Sunt sigur că voi câştiga în instanţă. Nu se pune problema să îmi pierd mandatul", a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

Stolojanu: Probabil adversarii politici m-au reclamat
Viceprimarul Stolojanu este de părere că rivalii săi politici au reclamat la ANI că a ocupat simultan cele două funcţii, mai ales că acesta are de gând să candideze la primărie la alegerile din vară. "Am înţeles că este o reclamaţie de vreo doi ani dar de-abia acum, probabil odată cu campania electorală, au scos și dosarele de incompatibilitate. Probabil adversarii politici m-au reclamat. Altcineva nu ar avea niciun interes", a mai spus viceprimarul din Bălești.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: