Proiectil neexplodat, găsit într-o localitate din Gorj

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a fost solicitat luni să intervină în orașul Bumbești-Jiu, satul Lăzărești, pentru asanarea și neutralizarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată.

"O echipă protehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgență la fața locului, constatând că este vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 100 mm, fără focos activ, care provine din cel de-al Doilea Război Mondial", arată ISU Gorj.

Echipa pirotehnică a ridicat proiectilul în vederea depozitării și distrugerii controlate. Zona în care a fost găsit proiectilul a fost cercetată amănunţit de către pirotehniştii care au vrut să se asigure că nu există şi alte elemente de muniţie neexplodate.

"Atragem atenția cetățenilor că aceste elemente de muniție reprezintă un real pericol și pot genera situații de urgență grave sau chiar tragedii. Persoanele care găsesc astfel de elemente de muniție sunt rugate să nu le atingă și să apeleze de urgență numărul unic pentru apeluri de urgență 112", mai transmite sursa citată.

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: