Proiectul de modernizare a Căii Eroilor, la Guvern

Proiectul realizat de arhitectul Dorin Ștefan, privind modernizarea ”Căii Eroilor” a fost depus la Guvern și se așteaptă acum finanțare, a anunțat viceprimarul municipiului, Adrian Tudor. Cert este că autoritățile mizează acum mai mult pe o finanțare guvernamentală decât pe una europeană.

Potrivit autorităților locale de la Târgu Jiu, proiectul privind modernizarea Axei Brâncuși a fost finalizat și depus de către arhitectul Dorin Ștefan la Ministerul Dezvoltării. Proiectul lui Dorin Ștefan a fost solicitat și de către comisia care lucrează în relația cu UNESCO. ”Proiectul a fost finalizat, au mai fost niște discuții de armonizare cu proiectul de amenajare a parcului, am înțeles că s-a solicitat proiectul și de către cei care lucrează în continuare în relația cu UNESCO. Cert este că ne bazăm mai mult pe o finanțare guvernamentală decât pe o finanțare europeană în acest moment, pentru că proiectul respectiv are mai multe capitole distincte. Adică sunt capitole din el care pot intra mai mult pe o finanțare guvernamentală, iar altele care merg mai bine pe finanțare europeană”, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.
Proiectul lui Dorin Ștefan include chiar și un alt sistem de iluminat al operelor brâncușiene. Asta în condițiile în care în presă au apărut informații potrivit cărora primăria ține Coloana Infinitului în beznă. Adrian Tudor neagă faptul că instalația de iluminat a Coloanei Infinitului nu ar funcționa. ”Eu merg la Coloană aproape în fiecare seară și vă spun că dacă sunt probleme le remediem imediat. Funcționează, nu sunt probleme în acest sens”, a spus Adrian Tudor. Adrian Tudor a precizat că un reflector în plus la Coloana Infinitului înseamnă avize peste avize de la Ministerul Culturii. ”Orice reflector pe care am vrea să-l montăm acolo în plus înseamnă o serie întreagă de avize de la Ministerul Culturii, de la comisii de specialiști”, a spus Adrian Tudor, viceprimar la Târgu Jiu. GorjNews a publicat fotografii recente în care Coloana abia se distinge în noapte, nefiind luminată corespunzător.

Vizualizări: 321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: