Gigel Jianu face sondaj pe facebook. Ce vrea să afle!

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a demarat un sondaj care se desfăşoară pe o reţea de socializare. Edilul vrea în acest fel să afle de la cetăţeni unde preferă să monteze căsuţele de lemn în luna decembrie. El ar vrea în piaţeta din faţa primăriei, însă consilierii din opoziție au avizat printr-o hotărâre de Consiliu Local ca acestea să fie amenajate în Parcul Minerul, într-o zonă periferică a oraşului.

Primăria municipiului Motru intenţiona să cumpere căsuțe de lemn pe care să le monteze în municipiu la începutul lunii decembrie și în care comercianţii şi meşterii populari să vândă produse.
Primarul Gigel Jianu a decis alocarea unei sume de 18.000 lei în acest sens și după calculul său puteau fi achiziționate circa 6 bucăți. În ședința de Consiliul Local, consilierii din opoziție au spus să fie cumpărate 10, dar la suma alocată nu au mai plusat doar cu 2000 de lei, spune primarul Gigel Jianu. Astfel, după organizarea licitației nu s-a arătat nicio firmă interesată să facă 10 căsuțe cu suma de 20.000 lei. Dată fiind situaţia, primarul din Motru spune că este puțin probabil să mai cumpere căsuţele respective în timp util și că rămâne ca fiecare comerciant să vină cu propriile căsuţe. "Nu le mai putem cumpăra, au modificat numărul căsuţelor, nu ne încadrăm cu nimic. O măsură făcută pe picior. Mi-au suplimentat cu 4 căsuţe şi cu suma pentru o jumătate de căsuță. Vedem dacă vin privaţii cu căsuţele lor", a declarat primarul Gigel Jianu.
Șeful administraţiei locale din Motru nu este de acord nici ca aceste căsuțe să fie montate în Parcul Minerul, așa cum au decis consilierii locali, ci în piațeta din fața primăriei. A demarat un sondaj, pe facebook, în care îi întreabă pe cetățeni unde preferă să fie montate. Rezultatul vrea să îl arate consilierilor locali în ședința ordinară de luna aceasta. "Absolut toată lumea consideră o greșeală să amplasăm acest târg al produselor tradiționale în zona T-urilor, este o zonă periferică. Este un parc nou acolo, și e făcut pe fonduri, este în garanție. Orice atingere pe care i-am aduce-o integrității parcului ar însemna chiar retragerea finanțării. Este și o școală aproape și nu se pretează. Plus că acolo nu sunt surse de alimentare cu energie electrică. Tot iluminatul este cu celule fotovoltaice, doar fântâna arteziană ar fi, dar nu suportă tot ce vrem să branșăm acolo", a explicat primarul din Motru.
Cei din opoziție îl contrazic referitor la cea mai bună variantă pentru înființarea târgului cu căsuțe. "Nu știu de ce mai face sondaj, parcă a fost aprobată locația. Parcul Minerul este zona cea mai centrală și cea mai aglomerată zonă, cel mai mult trafic. Este piața în zona respectivă. Acolo de ani de zile vin cei care își vând ornamentele de Paști, de Crăciun", a declarat social-democratul Cosmin Morega, viceprimarul municipiului.

Vizualizări: 5,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: