Proiectul privind proiecţia bugetară pe 2017 a trecut

Proiectul privind proiecţia bugetară pe anul 2017, cu cotele defalcate din TVA, a fost aprobat. Este vorba despre acel proiect care, iniţial, fusese respins din cauza că liberalii au votat împotrivă, iar o parte din consilierii PSD şi ALDE au lipsit. De data aceasta proiectul a trecut, chiar dacă liberalii au votat împotrivă. Astfel, s-a repartizat pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru anul 2017, a suma de circa 30.000 mii lei. Potrivit lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, banii au fost repartizaţi în funcţie de arieratele înregistrate de primării la data de 31 decembrie 2016.

 Proiectul privind proiecţia bugetară pe anul 2017, cu cotele defalcate din TVA, şi previziunile pentru anii 2018-2020 a fost avizat favorabil. Astfel, în şedinţa de luni, s-a aprobat repartizarea, pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru anul 2017, a sumei totale de 27.347 mii lei, din care: - 12.390 mii lei, compus din: 6.915 mii lei - sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, şi 5.475 mii lei - sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale reţinute prin aplicarea gradului de necolectare a veniturilor proprii, sume alocate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală pentru anul 2017; - 14.957 mii, lei compus din: 8.344 mii lei - cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, şi 6.613 mii lei - cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat reţinute prin aplicarea gradului de necolectare a veniturilor proprii, sume alocate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală pentru anul 2017.

Potrivit lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, banii au fost repartizaţi în funcţie de arieratele înregistrate de primării la data de 31 decembrie 2016. „Am luat în evidenţă toate contractele noi, care necesită cofinanţare, cuprinse pe fonduri europene şi pe Programul Operaţional de Dezvoltare Locală. De asemenea, s-a ţinut cont de arieratele înregistrate de primării la data de 31 decembrie 2016”, a declarat Cosmin Popescu.

PREVIZIUNI

Pentru anul 2018 a fost estimată suma de 15.738 mii lei, din care: 6.934 mii lei -sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi 8.804 mii lei - cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, sume destinate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală pentru anul 2018.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: