Proiect: Nicio casă fără asfalt, la Bărbăteşti

Primăria Bărbăteşti continuă investiţiile demarate anul trecut. Deşi au reluate lucrările la reţeaua de canalizare, cel mai am ambiţios proiect al primarului Adrian Mangu rămâne o promisiune din campania electorală „Nicio casă fără asfalt”. Proiectul a fost demarat anul trecut, odată cu reabilitarea drumului de la Socu şi va continua în această primăvară cu asfaltarea mai multor uliţe. Potrivit unor calcule făcute de edilul local, ar mai fi de asfaltat circa 5 kilometri de drum pentru ca toate casele din comună să aibă asfalt la poartă.

 Proiectul „Nicio casă fără asfalt” reprezintă o promisiune a primarului Adrian Mangu făcută cetăţenilor în campania electorală. Acest proiect a fost deja demarat şi urmează a fi continuat în primăvară. „În campania electorală, am venit cu o promisiune pentru cetăţenii comunei: „Nici o casă fără asfalt”. În urma unor calcule, am ajuns la concluzia că, cu încă 5,5 kilometri de asfalt, această promisiune a mea se va realiza. Anul acesta vom continua lucrările. Ne-am propus să realizăm acel covor de asfalt pentru ca oamenii să nu mai plece prin noroi la pâine, la dispensar”, a declarat Adrian Mangu.

Proiectul este unul foarte ambiţios întrucât prevede şi decolmatarea şanţurilor. „În acest proiect, am prevăzut şi decolmatarea şanţurilor şi execuţia unor noi podeţe pentru ca apele rezultate din ploi să se reverse mai uşor către râul Gilort pentru a nu avea probleme la precipitaţii abundente”, a precizat primarul Mangu. Autorităţile locale spun că şi-au făcut o prioritate din investiţiile multianuale. „De când sunt la conducerea Primăriei Bărbăteşti, împreună cu Consiliul Local, am făcut o prioritate pentru investiţiile multianuale. În afară de canalizare, avem o investiţie în satul Socu şi anume asfaltarea DC 43. În primăvară urmează să punem covor asfaltic pe un kilometru. Pe lângă această lucrare, am început anul trecut să asfaltăm încă patru drumuri săteşti, iar în primăvară vom interveni la şanţuri. Sper ca până-n vară să terminăm şi aceste uliţe de asfaltat”, a declarat Mangu.

CANALIZARE

Primăria Bărbăteşti a reluat şi lucrările la reţeaua de canalizare. Potrivit autorităţilor locale, reţeaua este finalizată în proporţie de 80%. „Principala problemă a comunei Bărbăteşti este reţeaua de canalizare deoarece cetăţenii noştri beneficiază de alimentare cu apă încă din anii 1996-1997. Aveam o problemă cu apa reziduală, dar prin Ordonanţa 28 am reuşit să demarăm lucrările la reţeaua de canalizare. Avem în executare reţea de canalizare în satele Musculeşti, Petreşti şi Bărbăteşti”, a declarat Adrian Mangu.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: