Proiectul “Sport4all”, lansat la Târgu Jiu

Asociația Scout Society organizează în data de 23 mai, la ora 12:00, la Centrului de Turism și Promovare Turistică, conferința de lansare a proiectului “Sport4all”, care se desfășoară în parteneriat cu alte patru organizații din Croația, Slovenia, Bulgaria și Spania. Proiectul “Sport4all”, este unul dintre cele nouă proiecte aprobate la ninel național și unicul din regiunea Oltenia, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

În cadrul conferinței se vor discuta problematicile existente din domeniul sportului și va fi încurajată practicarea mai multor activități sportive. De asemenea, va fi prezentat și programul activităților care se vor defășura pe toată perioada derulării proiectului, atât în țară cât și țările partenere proiectului.

La conferință sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor specializate în practicarea sportului, a cluburilor sportive/de tineret locale, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și membri ai organizațiilor neguvernamentale din comunitate și reprezentanți ai mass-mediei.

Acest proiect, unul din cele nouă proiecte din țară, unicul din regiunea Oltenia, a fost conceput cu scopul de a încuraja incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea - prin organizarea a diferitor activități sportive. Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite, promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți pe o perioadă de 12 luni în cele 5 țări; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale și a radicalizării în rândul a 1000 de persoane din cele 5 comunități locale; promovarea sporturilor tradiționale europene în România, Slovenia, Croația, Bulgaria și Spania.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului vor fi activitățile sportive planificate în comunitățile locale din Zrece, Sofia, Split și Maracena, unde timp de trei zile vor fi organizate competiții sportive care vor include trei sporturi diferite dintre care unul tradițional specific fiecărei comunități.

De asemenea, la Târgu-Jiu, în perioada 21-23 septembrie se va desfășura o competiție europeană unde vor fi implicați peste 300 de persoane. În cadrul acestei activități vor fi susținute și promovate competițiile sportive europene într-un mediu multicultural. Participanții vor putea să participe la un maraton, curse cu biciclete dar si să practice sportul tradițional, oina.

Vizualizări: 711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: