Propunere: Circuit de off-road și drift într-o carieră minieră din Gorj

Proiect inedit gândit de autoritățile din Rovinari. Primarul le-a propus oficialilor de la Complexul Energetic Oltenia să-i cedeze o suprafață dintr-o carieră minieră care este scoasă din circuit. Ar vrea să o transforme într-o scenă de drift-uri ori concursuri off-road.

Primarul Robert Filip a mers cu proiectul la managerul companiei, Sorin Boza. I-a propus să-i cedeze o carieră unde nu mai este cărbune de extras și să o transforme într-o atracție turistică. „Când eu spun că vreau să-ți iau mizeria din curte, să ți-o coafez, să ți-o cosmetizez, să fac acolo Zilele Orașului. Nemții au făcut un muzeu minier, cu infrastructură. Pot cei de la CEO să-mi dea o carieră pe care nu au mai dat-o în circuit, să aduc acolo pe cei de la off-road, pe cei cu drift-uri, să facem un circuit, să aducem oameni care să consume, să doarmă, să mănânce în orașul ăsta. Eu vreau să arăt că județul acesta este frumos”, a spus Filip, la Tele3.

Edilul susține că, inițial, Sorin Boza i-ar fi promis că-i va susține proiectul, apoi s-a răzgândit: „Atât de neserios să fii, să-mi spui că sunt în conservare, că o fi, că o păți. Când vrei să rezolvi o treabă, o rezolvi. Muți gajul dacă este. Nu știa domnul Boza când m-am întâlnit cu el și a spus că se poate. Erau zece martori din carieră. Asta e o treabă neserioasă”.

Vizualizări: 3,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: